輕小說綜合討論區(2)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
東立 12月17日 新書

東立同青文都有過唔好賣就直情斷尾既前科...
而且又係特登HOLD住唔出電子版
(官方解釋話係版權問題, 但係其他又唔見係咁...)
有冇消息overlord幾時出新一集
代理??
代理已經同日本一樣
BW 12月18日 角川新書
好撚on9
過左成年連版權都未拎到 搞乜柒
我成日覺得出版社因為電子版賺得無實書版咁多, 所以想拖時間等多d人買實書...
東立新書 12月18日
暫時BW見得角川同青文會早過實體

角川 例:目標是與美少女作家一起打造百萬暢銷書!! (3)
BW: 11月20日
博客來: 11月26日

青文 例: 在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼(15)
BW: 10月16日
博客來: 10月19日

東立 8成都冇電子書/有但會少咗最新一本
少最新一本:
我的女友是老師
只要長得可愛,即使是變態你也喜歡嗎

少最新兩本
龍王的工作! 11

冇電子版
關於我在無意間被隔壁的天使變成廢柴這件事 1 (冇
好友角色的我怎麼可能大受歡迎
你喜歡被可愛女生攻陷嗎? 
29與JK
請把我當成妹妹,給我超越女友的愛
。。。。。。(好多都冇

尖端
都有上電子版
根本就出唔多書
角川直頭係因為自己既, 所以有書就有電子版, 好多時仲有先行發售
其實尤其是東立就真仆街, 本異世界流浪美食家就斷咗尾幾期好耐, 之後先一次過上返晒...
第二卷成件事太突然發生又太快解決 係有d謎
但係七瀨真係好正
東立 1月新書
有無人有down富士見琴日出嗰隻game嚟玩
想知有無伏
夕湖個性格最正,其次陽 ,明日姐

究竟優空定係夕湖係final boss
雖然唔知幾多年後先睇到結局 但呢套全部女角都好討好 就算最後揀定左一個都好 希望會有if線個類睇下
不過我覺得夕湖難寫好多,可能最後一本主場先寫佢
夕湖唔似有咩陰暗面 想像唔到可以有咩事發生
千歲同學 我覺得作者 set名幾有心思 除左第一本之外,就係男主救女女,女女名都係主場故事意思

以下睇左
悠月
明日風

未出/未睇

優空
夕湖

甚至男主 朔 都有意

初一既月亮 想追求 滿月的境界
係,所以難寫,如果寫得好嘅話,成個角色完成度會好高

另一個覺得難寫但完成度好高嘅角色我覺得係果青 既 結衣
- 作者 寫過一句 溫柔正確的人好難生存,因為呢個世界既不溫柔,也不正確。偏偏結衣係最溫柔嘅人
角川 12月17日 新書
錯圖
今次個特裝有d吸引 但成450
回復勇者復仇果套, 原本都想試睇下, 但係睇到網上有評論同劇透, 覺得呢套野除咗為%%而%%外, 就只有為黑而黑, 由於有人話感覺睇完唔係有復仇既爽快而係反而對主角不爽既源固, 所以放棄...
末日時8 隔左成年先出
希望出埋最終卷 唔好斷
仲諗住喺金石堂一次過買末日時第7-8卷,點知轉下眼就冇咗最後一本第7卷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞