90後00後男女比例失衡,貼近或已超警戒線,「剩男」將困擾兩代人!

410 回覆
345 Like 21 Dislike
反正毒撚唔使搞嘢
幾個可能性
一係你係一位老seafood
一係純粹你間學校係咁
一係最近幾個世代都係生仔多
一係新移民年輕幾代嘅人都係仔
叫佢地post TG上連登,至少有100個出pool機會(只講機會,質素另計)
聽講東斯拉夫三國都係女多男少
好似話當年二戰蘇德戰爭死太多男人,加上東歐男人飲太多vodka死亡率偏高,所以而家都係平衡唔到男女比例,都係女多
咁温度應該點都有d關係既

男人兩粒蛋蛋 生係體外都係因為想温度低d
高温不利精子生存嘛

不過海龜同人又真係兩回事
情無限 將痴心
換你的 一顆心

https://youtu.be/BDH0AXpMf84
娶外國既
五毛死撚開啦

想扮普通人出post ?
咁一樣有les
見佢篇文咁講姐
有無女關學歷撚事咩
信知生男惡 反是生女好
生女猶得嫁比鄰 生男埋沒隨百草
男人壽命係會短過女人
為打仗做足準備
回覆負評過多,按此顯示原文
未有得睇數字之前已經負評多得濟hide左
幾多女都冇用 大家目標群組都係18-28 女性
點夠分? 就算出生率大家平均 但係都有機會比年齡大溝左 所以呢個世代女性高人一等
有樣更加唔洗講 男性只能不斷增值自己去贏過其他人 加油喇
一係最近幾個世代都係生仔多

其實唔係,而家搵到最耐既80年代數據,都係男多過女,可能仲髣要過而家

例如1981年0-4歲,男女比都係107.14:100

可能佢嗰間係BAND 1,又係混合派位年代之後
未來都基因改造
ai融合啦
你諗嘢過時到仆街
呢d先有得玩呀
好多時屋企已經住公屋,生幾件又可以換大d
又多津貼可以申請
香港的確係女多男少!而且統計處已經冇計外僱好耐。
真正令女多男少嘅原因係單程證,由90年代開始,單程證男女比例就就持續超過1:2,到今時今日,個差距雖然收窄咗,但係仍然徘徊係1:2。

其實諗都諗到咩人要攞單程證啦,咪嫁港男落香港團聚嗰班北姑囉。至於講到本地自然增長人口比例,就真係男多女少。

所以呢個係好撚尷尬嘅情況,一方面,如果港男繼續返大陸娶老婆,增加輸入,咁個pool就有更多港女選擇。
另一方面,持續輸入大陸女人都引發好多問題。社會資源被搶,殖民大換血etc...
其實
舉手 投足 品味 儀態樣貌
都係女人好過男人好多

根本男人就應該一早被淘汰
“拍乜拖、結乜婚,一個人仲好啲” 咁樣認為嘅人越嚟越多
所以先會見到明明出生人口少咗,但大齡未婚人口(包括男女)不跌反升

而家啲女仔就算過咗30都未必會好似舊時咁樣被催婚,亦少咗對組織家庭嘅憧憬
一嚟佢自己都有學歷同工作能力,搵到錢養自己,
二嚟家庭觀念日漸薄弱,父母都掛住打工,又冇兄弟姊妹,家庭關係疏離,而家邊幾可有細路女會話自己想做家庭主婦
國際警戒線邊個定?過左會點?
仲有TB 同柒女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞