90後00後男女比例失衡,貼近或已超警戒線,「剩男」將困擾兩代人!

410 回覆
345 Like 21 Dislike
啲大陸狗見係仔就狗沖黎香港生
係女就落左佢/係大陸生出黎等2胎

計劃未來緊係用未來mindset㗎啦
今上一句hehe內循環,2025同性造愛咪掂囉
大驚小怪
笑撚死。自己駁自己。一邊話人諗嘢過時,轉個頭又話計劃未來。

即係,直接承認咗個問題唔撚係過時啦仲係存在緊啦傻鳩。

而可以批評佢諗嘢過時嘅大前題係你呢個所謂未來mindset 好大機會可以通過晒技術、成本層面之餘,仲要過埋道德、政治,邁向普及。否則你呢兩個假設,只係空想,最多叫做離地嘅理想。

而你呢兩個假設就算好理想能夠普及(極端荒謬嘅假設),都解決唔到反汰弱留強 && 貧窮反而生育率高呢兩件事充其量叫做令人集體變強,同時,強弱始終係相對 另一方面,貧窮一直都係製造出嚟

講到尾,你離撚晒地不切實際作故 is fine, 但而家唔係
繼後香燈
我計劃未來
你諗嘢過時

有咩衝突
戇鳩
睇字啦弱智第三段啊
乜前排香港唔係女多男少咩
幾時又變返相反
啲老西唔受溝喎。
想知多啲
?你幾歲
唔仲講支那講hk
hk唔係一直話女多男少,所以先多剩女咩
本地人生既眼見都係女多
eg 身邊親人同事,10個b有9個都係女女

真心覺得啲仔係支那人落黎生
same完全唔覺男有多過女
驚咩呀,遲下班後現代極左掌權,強推80個人造性別,又推動性別自我定義,咩男女比例失衡立即唔係問題,因為根本再也分唔出性別,呢啲統計都再也做唔到,左翼好野
暗瘡肥毒男配美極咪啱囉,如果分個靚女俾暗瘡肥毒撚,有冇考慮過靚女既感受?
不過連登仔唔會睇男人既條件,總之點都要迫害女性
驚係睇唔到miss左,所以pin埋比你
啲仔多到可以玩人形蜈蚣
統計上男係多過女的
大約 52 53 比 50 (https://en.wikipedia.org/wiki/Human_sex_ratio)
所以未要假設
大把靚仔搞基
呢個post好多人都以為追仔會更多男仔出世。。。
係好多靚仔都係搞基
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞