Football Manager 2021 討論區 (1) 今晚Beta

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
今集玩傳控好玩好多

多啲唔同組織攻勢
燒味邊集都掂啦
單刀仲係唔識入
頭鎚又近門頂高

有咩改善過
唔知點解比賽時波衫變咗透明
有冇睇到capa嘅skin 唔想下下用修改器睇 好煩
點解仲未有huge database?係咪今集已經無人整,以往beta時期已經有
beta都未出editor點整
btw出左正版之後haaland冇左解約金
減價未
cf同af好難踢出嚟差唔多wo
cf個位落咁多 傳球傾向亦多好多
未去到話啲配搭要慢慢試
但呢兩個角色有好唔同嘅無球企位
建議你搵踢過嘅數據睇睇好啲
我個戰術傾向兩翼進攻
次次highlight見個前鋒都係喺中間俾人mark死 入好少波 (af cf 都係)

btw而家個前鋒係benzema
夏撚未買到
你個前鋒唔係glo就唔好斬高波啦
兩翼進攻唔代表高波喎
我多數有攻中就 af
無攻中就 cf/pf
你點set?我打兩邊+短傳通常都係會斬波玩阿狗用美羊一季50球係輕鬆
low cross
20 用馬斯亞 都好撚屈
叫前鋒練巧射
見kai 單刀成日都chip射入波
正式版重新開save玩ac米蘭,財政無試玩咁差...起碼夠錢續到當拿奴馬同查漢奴古先...
我既kai仔同雲拿成撚日浪射 都唔知點set好
其實steam入面啲卡片有咩用,玩咗咁多年都無理過
綠木今集好勁,兩次落後緊換佢入嚟都可以入波反超。

另外,踢雙箭頭入波易好多
你可以禁嗰個人 統計下佢打af/cf嗰陣觸頭次數 傳球次數嘅差別
同埋check下佢打af嗰陣拎波嘅點
af會偏向更前 而且拎咗波之後出得快啲
cf拎波會後少少 而且拎完有盤帶呢個選擇

同埋cf有得揀support 會影響個陣嘅flexibility

同埋如果係單箭頭差唔多係都合理 因為本身就好難拎個波落嚟 有佢份嘅highlight都已經係前插入波咁
中場唔傾向中間湯穿嘅 cf做波/盤帶唔會係highligh 所以睇落一樣都合理
但可能highlight以外嘅時間cf做咗好多你唔想見到嘅畫面你唔知
賣錢(一張1,2毫左右)/儲齊1set合徽章升steam profile等級
玩愛記 2和B勁到痴線 場場都有波入/助攻 仲勁過李察利臣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞