Football Manager 2021 討論區 (1) 今晚Beta

1001 回覆
19 Like 0 Dislike

1. Football Manager 2021 幾時出?
Official 11月24日
Beta 估計今晚就出

預購FM21即有9折加提早玩Beta 的享受
幾時會有特價??
聖誕/新年呢啲大節日(通常75折至9折)
忍到手就下年復活節/暑假先買(割價出售)

2. FM21有咩新功能?
- 受武肺影響, 賽程/5個換人名額/轉會窗 等只會係第一季出現, 之後回復正常, 全部球會的轉會預算都會減少, 但不會閉門比賽
- 與球員對話的互動增加(例如掉水樽)
- 比賽畫面將會有新UI, 球員動作更流暢
- 增加xG的數據
- Match Engine改善(例如減少窄角度鳩射)(聲稱)
- 改善比賽的評分系統(龍門唔會再永遠咁低分)
- 改善球員的體能消耗(例如海拔, 天氣, 草地, 去山旮旯作客都會有影響)
- 與球探互動增加, 更仔細找你理想中的球員
- 增加透過經理人影響球員的功能
仲有其他小改動, 例如揀球員角色個陣有個動畫理解個角色, Newgens好樣咗等等等等

3. 點解日本/德國/祖記係假名?
請下載Real Names Licence Fix:
https://www.fmscout.com/a-fm21-real-names-license-fix.html

4. 邊度有真樣,真衫,真logo?
https://www.fmscout.com/c-files21.html

5. 我係新手, 隻game點玩?
建議新手可以玩一季大球會(雙曼,利,車,皇), 基本上又有錢又球員高一班波, 慢慢學吓d野就明

6. Touch同PC有咩分別
Touch最多只可以開3個聯賽,同埋d功能少過PC

7. 點解d人合約到期都免簽佢唔到?
唔同聯賽先可以完約半年前簽
同聯賽要完約一個月前簽

8. 越位VAR會唔會推翻越位判決?
暫時睇應該唔會,應該係system認為係越位先會睇VAR,只係僅僅越位嘅時候做樣睇下VAR

9. 經常有傷兵點解決?
球員受傷有好多因素影響,軍醫質素、軍醫數目、訓練時間表、訓練強度、輪換強度、球員易受傷嘅程度(hidden attribute,球探scout球員都會提你球員容唔容易受傷,仲可以睇injury history)等等
當然最終都係機率問題,所以唔排除有極黑仔情況,官方曾經有解釋過fm受傷頻率係同現實好接近
真係頂唔順可以下載減半傷患patch真實少少

10. 點解成日會有球員完約前果年唔肯續約,放幾低價都冇人要?
現實一樣,就完約一定貶值,仲可以等多唔夠一年等佢完約free transfer,正常情況嚟。

11. 成日俾PSG,皇馬,曼城等等出口術想買我嘅人?
冇野可以做到, 或者用拖字闕話季尾先放

12. 球探報告D星代表咩?
首先, 俾星星都要睇球探嘅能力
同埋星星係睇你成隊平均能力, 例如可能Lingard借去英冠球隊就會有4星半,但係係曼聯入面睇就只會得3星
*睇翻球員自己本身嘅能力最好

13. 點解一到1月隊波就好似唔識踢咁狂失分?
AI都會熟悉你隊波嘅戰術, 通常到咗半季就會對你戰術有針對性嘅設置,所以唔會一開季咁順

14. 想玩港超/港隊
建議等有心嘅巴打整個patch先, FM入面提供港超數值條友不嬲亂咁黎玩唔過

個人用開的嘅patch (需要開新Save)
1. 傷患減半patch
2. 降低Newgens潛力patch (如果唔係玩一兩年就全街19,20歲美斯C朗)

最後: 點解單刀唔入? 射門50vs2 都輸0-2?
歡迎加入fm呢個家庭

再見2020妖人
留名
lm
Lm
集集買
每年個遊玩時間不斷減少
2020玩左唔夠100hr就棄左
先lm
睇me再決左買唔買
應該等到起碼database出到21.3.0先入手
fm20妖人點解無thiago almada份
早就買左0.0 消息02:00有得玩
年年都買,計計下都買左10年左右
lm
留名主力染上武肺
好似冇武肺
都係隔代買開心啲
仲未轉會21仲有機會買
我都係,人愈大就愈冇時間玩
FM 2021 mobile 係咪同touch 一樣?同pc 有咩少咗?
仲未有得玩
出咗了
有冇人玩下beta講吓有咩分別 睇完啲圖冇乜期望
Pedrinho都轉左會
個match engine勁左好撚多
勁左既意思係咪電腦勁到巴塞皇馬咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞