我話你知點解侵仔死都要拉農民票

238 回覆
712 Like 24 Dislike
美國農民成個港島咁大農場冇槍權一早比人搶撚左,仲有好多農民都超高學歷同收入
你睇下民主黨票倉幾撚勁
全美最多homeless州份
全美最窮城市
全美最多道友州份
全美稅率最高地方
唔極端佢都唔撚要咁款
依家已經做做到無人機定時定候自己去噴,連渣飛機都唔洗
美國農民=地主

傳統公民定義=有土地者

同中國啲農奴點同

而中共更唔會俾你知佢地農奴,因為中共有農奴就可以倒台,呢個係社會契約既問題

其實可以令自己國家既糧食自給自足已經唔會受制於人,發展農業真係冇問題喎,你睇大陸啲地起晒樓咩都唔夠食唔通比人制裁真係食草咩
因為而家D設計發明係合理同人性化
例如收割咁 除左快速割完仲可以做埋分大細同入袋
真係一個操作工人打100個人手工人
咪同支那一鳩樣,乜9無人商店乜乜柒,又0現金全部電子錢包乜乜柒,兩邊根本同流合污
其實日本仲多。
d投dem既窮撚同投民建聯一樣
https://youtu.be/Wl3nAdJfWpo

高科技到
唔係元朗種菜果d牛屎佬
Push
高科技有效率d係其一,二來地大先有呢個需求
我覺得
美國食物又平又大份又好味,其實美國一個國家係養起埋中國,中國大量入口美國農產品
樓主係咪痴撚線 kknews 都拎出黎
假膠黎?
加州有成55票勁撚多俾bk登搶曬
其實無咁攤調

https://youtu.be/x0rNUameQ_Q

你見呢個美國後生農夫都要好多時間去清洗 打理保養d機器 上wax上grease果d
原來大家都有錯覺以為農業唔搵錢
人哋美國機械化種田
一個人種到幾百畝地好閒啦
就算近近地日本好多都已經機械化
唔似香港同強國要投放咁多勞動力落農業度
Yellow stone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞