我話你知點解侵仔死都要拉農民票

238 回覆
712 Like 24 Dislike
D登粉仲好意思話投拜登都係社會精英高學歷高收入
人唔笑狗都吠
係班巨頭同偽人拉高哂條curve咋好心打少陣飛機啦
精英農民
識得一個係Oregon 有幾十acres嘅農民
因為係我寄宿嘅屋企 隔離有好大塊地種滿藍梅
我一開始以為隔離屋得一塊地 點知佢哋同我講附近幾個counties都有地
我話Asians define you as “landlord”
但係佢仍然堅持叫自己farmer
同埋全部係機械操作 佢另外請一兩個人就可以調理農務
Grit channel 正
日日播westerns
以前啲western movies同香港武俠片一樣
一個月可以出幾十套 亦都一樣咁濫
Boomers’ childhood
不過經典都有好多
鬼唔知美國農民收入高,咁少人管到咁多地,洗撚你講
仲以為有咩新見解

我夠好耐之前已經知啦
但問題連登仔仲有一堆以為美國農夫=中国農民
然後被左膠9UP下就唔識駁
用無人機落農藥
下人地美國d農民分分鐘大學讀農業
上連登咁耐,第一次見人講美國農民=中國農民
果個就係你
睇人均收入都知差距有幾大
同埋你D見解口吻有點誇張
中国農民係低端人口,入城市打工先係上等人
印象中以前睇過啲channel 講美國農莊
有好多農莊都係啲退役軍人去買塊地種下野退休咁
capital intensive既野
點會拎中國黎比
其實有無錢同學歷,侵都要去拉票架啦。所以你TITLE有D怪

反而唔駛花太多時間係德州呢D農民州,因為都係GOP票倉
有無農地成幅田撐trump 拉票相睇下
應該仲型過車隊
你唔講埋上一句?
你知就以為人地都知
都唔知呢D正視聽POST有乜好屌
中國農民係peasants佃戶咋
美國橙 車里子 平果 全部勁甜又抵食
加州就無white trash伸手拎福利嘅
只係有時睇唔過眼D ON9仔係度老屈投侵都係低學歷低收入
前人種樹 後人乘涼
美國農業全機械化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞