我話你知點解侵仔死都要拉農民票

238 回覆
712 Like 24 Dislike
其實從以前就睇到連登仔有個錯誤思想
就係美國農民=中国農民
事實上 美國農民收入同學歷比你地想像高好多
美國農民係已經全面機械化 唔需要落手落腳架
機械化、高科技的美國農民,人均收入是中國的100倍
原文網址:https://kknews.cc/agriculture/vabnknq.html

呢篇已經完美解釋左成件事
另外

根據美國農業部的資料,在美國人口中農(牧)戶占人口的比例其實很小,2017年有204萬農戶,只佔全國戶口總數的1.6%。從家庭平均收入來看的話,2017年為11.3萬美元,比其他家庭高,一般家庭平均為8.6萬美元;從中位收入(一半家庭收入在此之上,一半在此之下)來看,農戶7.6萬美元,一般家庭為6.1萬美元;也就是說,農戶的收入高於一般家庭四分之一多。從教育程度上看,會與我們印象中的「農民」大相逕庭,美國農民中高中以下教育程度的佔7%、高中畢業或專科教育程度的佔68%、大學畢業或以上程度的佔25%
原文網址:https://kknews.cc/agriculture/qlkvbpo.html

所以連登仔明未
美國班農民仲有錢過你
計埋班槍權撚
侵仔差唔多係拉哂中產票
加州?
扣左62%稅仲剩幾多收入
@連登左膠們
所以連登仔見到話投侵都係低學歷同低收入
你呢篇野一野車埋去笑佢無知就得
機械化農民
愛登力: 得中部班低學歷窮酸農夫先撐侵

btw 呢個著名content farm嚟
最好搵過第個source
廢事又有位被左膠入
我有寫根據美國農業部資料
同埋你GOOGLE打美國農民 收入 學歷
就搵到一堆source
只限於年薪40萬元以上人士
所以你地唔難睇得出點解侵粉個個正正常常咁
因為佢地事實上真係一班受過教育既中產黎
加州完全係靠科技企業同班偽人收入拉高
最多homeless 同窮人嘅州無記錯都係加州?
石頭化農民

種石頭
你無記錯
全美最多homeless既地方係NY同CA
難怪美國相對現代化下都仲有咁多人去做農民
更加顯得美國係痴撚線國家
不過可惜 拜登同眾民主黨帶領美國走向衰落
我見佢地揸小型飛機噴農藥,好鬼型
講農民啫
唔使搵內容農場㗎
美國所謂農民 其實坐係屋企禁個iPad 然後部機自己落種子、自己落水、自己收割 教埋時間制 直頭連鬧鐘都唔洗教
直程係地主添啦
D登粉講咩投登都係受過教育多
然後理據就係加州
你唔講加州個稅係全美排第幾?
唔講homeless數量全美數一數二?
呢D都叫理據
香港人平均薪金4萬添
我同李嘉誠平均薪金仲幾千萬添
拎成個地區證明學歷同收入從來都唔係一個好既論點

享受生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞