我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(8)

1001 回覆
18 Like 38 Dislike
至於之前刁民丁一直鬧我推既Delta台達火牛.講到話台仔都唔會推.但事實上.台灣一直好推崇台達既火牛.Delta台達係全球世界第一既電源供應器.全球市佔率最高既電源供應器既品牌,只係我地Diy層面好少見.但去到廠商.去到好多商業,伺服器層面先會多d見到.人地連商業市場都會用既野.你覺得信唔信得過?
Delta少玩Diy砌機既市場.因為唔係佢地公司既風格.但係實際上都有自家品牌既火牛.你市面上大把廠機品牌都係用Delta火牛.廠機極級考慮穩定性同壞率.
台灣PTT都有推薦台達.但你比起玩開Diy火牛既牌子.例如antec.seasonic.fsp呢d一定少.但如果有人問Delta好唔好.佢地都會答你好.

另外.香港既Delta火牛.係有壞即刻一換一.或者全數退款.
我賣過近1000隻Delta.總共只係壞左三隻

另外刁民丁講過我曾經玩既QS-240既雙風扇版本.加多一把扇係呃錢
https://lih.kg/eDkpiCX

原價1風扇原版$299.我加多一把扇係.$319
多20蚊.
其實刁民丁自己都講左淘寶都要10蚊人仔一把”未計運費”
以當時匯率.港紙係12蚊.運埋運費.成堆拎過黎.我當你3蚊.即係成本都係5蚊
但我想講既係.我都唔係起淘寶.我都係同香港代理商入.價錢都係差唔多價錢
只係賺5蚊咁大把.未計其他人工
想問油耳AMD ZEN3 堆U係邊間代理? VST定Xander?
VST

但信我啦.個d trade價.低到嚇死你

你二手放出去吧啦到時
5800X最快幾時有
聯絡我客服.目前黎講係有
5900x 係咪排到ge 已經收到msg
話時話
唔買都會用法奧出list比朋友 係幾方便好過用海鮮坊
國慶坊今年好似無出國慶優惠
唔愛國了
仲等我上年指定要Xander
個場都死死地仲搞 最近去做保養不知幾好服務
油耳 你都唔建議 trade in ?
同我一樣
油耳幾時有極限雕
近排想砌機,機箱諗住用cool媽隻TD500mesh

但佢spec果到寫上方水冷360嘅話冷排最大支援

44mm 想問下有邊隻水冷可以裝到
你同我有好多parts都一樣,P600s、3900X (Xander)、Trident Z 3600C15
email左去xander問
5800x有冇大貨?
5800x 5900x 有無貨, 買埋板同去牛會出貨先過散買?
4000mhz RAM 得 g skill 揀?
黎緊會唔會有多D
5900x 有幾多人訂左 條隊有幾長
你依家問會唔會太遲
Sor, 4000mhz 2x16gb
頭先amazon 買唔到
依家MSI Gaming X 3080 有幾多人訂緊? 依家訂會唔會下年先有.... 腦場舖1張都見唔到有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞