我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(8)

1001 回覆
18 Like 38 Dislike
5800 已訂
msi
不了
本身都有D興趣換5900X 但係睇完review 一上1440p 就無咩差距 可以安心等5nm
BTW 其實我係留名 繼續等master
有3900x vs 5900x 啦 ?
youtube 已經一大堆
咁睇黎玩2k唔急換u 住
雖然我係3700x
但條片個首播係上個月19號 咩料
打機等埋11gen算啦
今代先有睇頭
10c > 8c
點解要比我見到
https://youtu.be/lEvcVzyD9uU
睇佢講1440p 真係唔大wo
問客服.待分貨
貨多過5900X 5950X

但唔係話真係好多

但短期內會再返貨.所以就算要訂.都唔係訂好耐
5600x有無貨
目前黎講係

之後會有其他牌子
之後會唔會有5950x / 5900x既皇牌優惠?
話說早兩年係你度買左2700x+aorus x470+adata 16gb 3600 (b-die)
本身我記得自己開左x.m.p.但係近日洗機入bio發覺原來一路都無開,一路都係行緊2666

我開返佢就行唔穩會reboot,初時諗會唔會係佢自動幫我超埋粒u o既問題
於是我熄xmp,去下邊set ram 上3600,又係reboot, set 3000都行唔到
宜家用返2666算

悠二可唔可以指點下我睇下解唔解決到
而家問都OK?
岩岩問左
zen+ 超唔起
果時得msi asus 高階果d 先叫上到

自己手動啪個3200 c14 /16 落去試下算喇
最近部desktop個 speaker 一開大聲就會有電腦插/抆USB個聲同埋個滑鼠同keyboard會短暫斷開0.幾秒-幾秒
悠二知唔知係咩壞左

我USB port 插左 speaker 供電, mouse, keyboard, wifi 手指 (好似係某幾個USB port 先有事, wifi手指插落而家 mouse/keyboard 個 port 直頭唔著)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞