[月經] iOS集中討論區 (160) iOS14.2 RC出來了

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
壞咗,login唔到,好垃圾
雙SIM?
iPhone 12 Pro 上連燈都會發熱
... 咁點解仲要不停吹奏apple
11月4日消息,蘋果將Touch ID重新提上日程。Touch ID已被取消幾年,近年來蘋果一直主推Face ID。如今蘋果可能在不重新引入實體Home鍵的情況下,將Touch ID重新添加到iPhone上,但可能會導致手機邊框更厚。

美專利和商標局通過了一項名為 “通過電子設備顯示屏進行短波紅外光學成像 ”的專利申請,在這份專利中,蘋果提出了利用短波紅外光學成像來進行指紋識別的方法,可以算是蘋果的屏下 Touch ID 技術。

部iphone突然連唔到公司個wifi, 之前一路無事, 其他機又無事
係無得reset router既情況下, 有冇得搞?
試過reset IPhone network setting都唔得
咪mac load緊會轉嘅嘢 有無咁難明
WiFi 個制灰咗 On 唔到?
Dear IT Dog,

THE ROUTER IS NOT WORKING.

Best Retards,
Your Boss
on到, 連唔到平時用開個wifi
但其他機照常用到
用另一電話放wifi都連到
咁既情況係咪唔關部電話事?
用manual ip之類會唔會連到?
有無問下其他同事有無同樣情況
尤其非iPhone
xs max 6splus都係
應該app問題
似係你公司 IT block 咗你部 iPhone 個 MAC Address
問過一個iphone係連到 我自己ipad都連到
唔係掛
上咸網佢應該一齊睇啦 唔洗block我

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞