[月經] iOS集中討論區 (160) iOS14.2 RC出來了

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
原來Android 玩支拿原神得720p
同埋865 CPU 太廢根本呢隻game 跑唔足60FPS

BTW 極客灣唔錯, 之前AnandTech 都係
佢個Apple Silicon 分析仲詳盡跟住比Apple 好多年前"收購" 咗AnandTech 既founder Anand
呢啲有料既tech analyst 先會幫到同guide 到Apple Silicon 發展
唔似連登仔咁成日要爭住教Apple 做生意

DXOMark 都係, 如果佢個consultation 係有料, 晨早比人"收購" 入咗啲大廠既相機團隊去幫手指引開發
支那廠就係有共識搵呢個所謂既"中立" 3rd party 去評分, 去俾consultation fee 請佢地幫手俾意見tune 下啲影相畫質, 從而針對性咁改善獲得高分. 但支那廠大家都有共識係如果是但一間例如屌米或者華為買咗DXOMark, 其他支拿廠就會杯葛DXOMark
你用咗14.2 RC 都咁咁可能PUBG 畫質settings 同8Plus 唔同
再唔係可能散熱
DXOMark 測試固件唔等於零售版
如果DXOMark買零售版來測就唔係呢個分啦
根本就係比錢買分
8P單層主板散熱好好多
12係夾心主板 熱到爆炸
呢個係佢收入來源
所以點都唔可以enforce 必須用零售版firmware 去測
亦因為咁所以有閒錢請人幫佢成個website 做殘中翻譯
夾唔夾心都好 電話internal 就係寸金呎土咁compact
用iPad or iPad mini 去玩就ok
上連登會發熱倒水
xs max + 6s plus
連登app幾食電同熱
利申12
因為Apple根本唔會為電話game玩家而去搞散熱,佢要嘅係最大眾化

peak效能根本唔係for你打機,而係短時間裝app、ren圖效能爆發

而且仲可以谷你買iPad mini
仲有部pro max
應該散熱好啲
apple快啲出pro樣嘅ipad mini啦
11pro max有加到石墨散熱,但係貼住底板,soc就係夾喺底板中心

我諗佢同MacBook air個搞笑風扇差唔多
office個個扮工都用iPad mini
華為粒u睇得出係出盡奶力當係最後一粒u咁做
最後一粒唔通仲唧牙膏咩
仲要抄足apple silicon整peak效能,但個降溫同exynos一樣忽高忽低
最後一粒都唔係好夠a14打
不過我唔鍾意佢最近啲test用原神,唔講隻抄Game點垃圾,根本個optimization就係垃圾
食單核CPU,多核冇optimized,GPU又食唔滿,用晒CPU做通用運算...
聽人講unity係難搞啲,不過真係少見用unity谷畫質
不過原神啲畫質又唔見得好好,連最cheap嘅SSAO都唔加,係人物render得幾好,啲毒撚就狂課金

希望佢之後會轉用ue4嘅遊戲做test
https://youtu.be/_opcSmtF00k
最近spotify彈app死app得好緊要

利申:7plus
7 plus
炒價減200?
諗住趁隻apple watch就完apple care拎去換隻新
點知岩岩打黎話隻錶冇問題 apple care係唔計花
冇得換 寄返原本個隻比我
最慘係apple care都完埋
原價減$200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞