[好似開過?] LIHKG Ford巴打揮手區

281 回覆
1 Like 0 Dislike
大家有冇咩特別原因揀美國車?
同埋咁多美國廠揀ford純粹因為樣?
而家美國車睇唔到啲咩優勢

其實宜家香港既Ford
除左Ranger之外有幾多部真係「美國車」?
btw
Fiesta ST, 你揸完咪明點解揀佢囉
未揸過, 唔明係正常既

我明有D款唔係美國出/造
但其實成架車由powertrain 到睇到嘅instrument clusters好多部分都唔會一個地方做晒,架車係邊度裝唔代表所有野由頭到腳係邊度做
我相信其他牌子其他款都會有咁嘅情況,我唔想下下追到咁深入
所以我先講佢係「美國車」

btw
ford車我可能揸得多過呢度所有人加埋
我只係諗住問下其他用家意見 唔係咁都唔問得掛

認真答左你啦,不過我覺得個SYNC 3就係幾得意

中控易壞

我架15mustang sync壞左兩次自己整左兩次

都識左朋友部SYNC 2 RS個MOON收左皮

其實宜家香港既Ford
btw
未揸過, 唔明係正常既

但其實成架車由powertrain 到睇到嘅instrument clusters好多部分都唔會一個地方做晒,架車係邊度裝唔代表所有野由頭到腳係邊度做

btw

認真答左你啦,不過我覺得個SYNC 3就係幾得意

中控易壞

我架15mustang sync壞左兩次自己整左兩次

都識左朋友部SYNC 2 RS個MOON收左皮

有冇整?

其實宜家香港既Ford
btw
未揸過, 唔明係正常既

btw

真心係覺得Fiesta ST揸落好有驚喜
所以keep住
18年 fiesta st好少消息同資料咁

見今代個個大讚,下代變1500cc又靚仔左,已經儲緊錢諗住換,希望新一代個價都keep住20左右喇
18年 fiesta st好少消息同資料咁

見今代個個大讚,下代變1500cc又靚仔左,已經儲緊錢諗住換,希望新一代個價都keep住20左右喇

睇ford uk有得config
七月交車啦好似
有冇fiesta bro 打,車評如何,最近想換。謝謝

Fiesta ST其實真係幾抵玩
同價位無咩同年份既棍仔對手
so far揸左2年除左門邊條燈條壞過之外都無咩壞

Fiesta ST其實真係幾抵玩
同價位無咩同年份既棍仔對手
so far揸左2年除左門邊條燈條壞過之外都無咩壞

Fiesta 1.0呢?
如果香港st有四門,我一定屌左佢
fiesta st 2018 外國車評都比得幾高評價下。
同級差唔多最高評分係佢
同級差唔多最高評分係佢

內籠正咗好多又多gadget
望望下 原來都幾鐘意mustang
加上佢又出左ecoboost版 平民啲
但成60個都好傷
同級差唔多最高評分係佢

香港都是雙門?
同級差唔多最高評分係佢

香港都是雙門?

咁真係唔知今次代理點入
同級差唔多最高評分係佢

香港都是雙門?

咁真係唔知今次代理點入

香港好大機會都係雙門only.
因為香港個market比較細。
segment會同focus 重複。自己人打自己人

Ford會個間即係華哥?

定係咩倫記?

倫記改車多
不過都會整車
倫記自己都揸ST
門口經常都放低幾部ST

利申:揾倫記搞開

求詳細資料
九龍區既?

係西貢, 蠔涌
或者你係ST telegram group問都好多人會應你

求加 https://t.me/Jimmmboy
Btw, me 1.0

added

可以入gp?

Ford會個間即係華哥?

定係咩倫記?

倫記改車多
不過都會整車
倫記自己都揸ST
門口經常都放低幾部ST

求詳細資料
九龍區既?

係西貢, 蠔涌

Btw, me 1.0

added

可以入gp?

可以入gp

倫記改車多
不過都會整車
倫記自己都揸ST
門口經常都放低幾部ST

求詳細資料
九龍區既?

係西貢, 蠔涌

Btw, me 1.0

added

可以入gp?

可以入gp

https://t.me/Hk1334k

求詳細資料
九龍區既?

係西貢, 蠔涌

Btw, me 1.0

added

可以入gp?

可以入gp

https://t.me/Hk1334k

謝謝您
喺台灣揸過Ford Focus 1.5 最頂級版真係好正
好夠力水, Turbo把聲唔錯, 定, 隔音好, 軚輕好揸手
好多電子輔助野, 左右盲點感應, 線道偏離, 360度雷達, 障礙物感應, 自動泊車, 自動高燈
完全係歐洲中階車配置, 求鳩其都揸倒, 高速揸得貼兩邊線會幫你扭軚, 慢車太近障礙物會幫你dup停, U Turn緊側邊有車黎緊都會警告你. 行車時有車喺左右, 側鏡會著燈, 盲點位嘅電單車無所遁形. 音響正, 有apple car play
不過香港版應該乜鳩都無哂
好夠力水, Turbo把聲唔錯, 定, 隔音好, 軚輕好揸手
好多電子輔助野, 左右盲點感應, 線道偏離, 360度雷達, 障礙物感應, 自動泊車, 自動高燈
完全係歐洲中階車配置, 求鳩其都揸倒, 高速揸得貼兩邊線會幫你扭軚, 慢車太近障礙物會幫你dup停, U Turn緊側邊有車黎緊都會警告你. 行車時有車喺左右, 側鏡會著燈, 盲點位嘅電單車無所遁形. 音響正, 有apple car play

Ford 搞掂左個 powershift 波箱未?
有D唔開心,CHECK車要排到7月中
諗住RUN IN完可以大腳少少

15之後好似冇事?

15之後好似冇事?

好似直頭換左,冇用雙離合器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞