[好似開過?] LIHKG Ford巴打揮手區

281 回覆
1 Like 0 Dislike
勁敗家咁買咗short shifter

Mountune?

yes
夾埋差唔多二千

原裝唔好入咩?

唔係唔好純粹身痕
同埋略嫌太長
係祖國,準備入手 06 Ford Fiesta Style 棍
第一次買車,有咩要注意
係祖國,準備入手 06 Ford Fiesta Style 棍
第一次買車,有咩要注意

拎去車房check下record有無撞過
我第一次都係係祖國買MK6,就係衰心急又撞過又冇咗個氣缸
覺得個油門有D遲鈍, 成日踏完一陣先有反應, 一係就要踏到好深
想改善係咪唯有改mapping???
Lm睇下自己最後會揀st定h車

其實St 有Lock 理論上己經好灣過所有H~

一定揀St

理論上 咁你理論得啦 唔撚洗揸架
覺得個油門有D遲鈍, 成日踏完一陣先有反應, 一係就要踏到好深

我呢排都覺得brake有啲遲鈍
轉彎收油成日都收唔到

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕都冇晒呀?

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

新車?

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

新車?

係呀全新車

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

新車?

係呀全新車

咁點解唔拎返去check

咁點解唔拎返去check

Book咗聽日check
第一次買車,有咩要注意

拎去車房check下record有無撞過
我第一次都係係祖國買MK6,就係衰心急又撞過又冇咗個氣缸

check 過 ,record 唔係cat C/+D 應該冇事

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

垃圾ford係咁架啦

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

係咪玩得太開心?
我個部成日開心使用
都係玩左年半先換brake pad

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

係咪玩得太開心?
我個部成日開心使用

Check咗話冇蝕到
話可能係我著唔同厚度嘅鞋揸
個感覺唔同 揸慣咗就得

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

係咪玩得太開心?
我個部成日開心使用

Check咗話冇蝕到
個感覺唔同 揸慣咗就得

巴打入彎前幾快先

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

係咪玩得太開心?
我個部成日開心使用

Check咗話冇蝕到
個感覺唔同 揸慣咗就得

巴打入彎前幾快先

我明明開頭係講緊油門,變左brake討論
Btw, 我新車買左半年都仲覺得好好收既, 利申 粗揸大腳

轉彎收油成日都收唔到

係咪pad蝕冇晒呀?

揸咗2個月就蝕?!

係咪玩得太開心?
我個部成日開心使用

Check咗話冇蝕到
個感覺唔同 揸慣咗就得

巴打入彎前幾快先

我都係前排換左隻碟車房要我自己搵料
隻舊碟有啲淆落brake有聲呔震
巴打們 點睇s-max
雖然個價有d貴 但係同一個價位 又搵唔到一樣既引擎操控
想要性能好d 所以c-max應該唔會考慮
想換後 brake pad,有無咩推介?定用番原廠最好?
周埋想問有無九龍區識整Fiesta ST 既車房推介

Sorry巴打你講油門我講咗我部c-mac個Brake
揸緊15年Kuga
但呢度似乎個個都討論fiesta
想換後 brake pad,有無咩推介?定用番原廠最好?
周埋想問有無九龍區識整Fiesta ST 既車房推介

可以試下EBC黃皮
用緊, 唔差
車房我自己就去開西貢蠔涌個間
暫時除左Ford會車房外
最熟Fiesta ST既都係個間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞