[好似開過?] LIHKG Ford巴打揮手區

281 回覆
1 Like 0 Dislike

上ST
Ecoboost好平油錢

我平均都要8-8.2L/100km...係咪正常?

平時上山多
keep住9.XL/100km
所以覺得好抵玩

行市區多洗唔洗個半1k?

遲D應該換st , 利申渣緊mk6

唔踩既話頂多1.2-1.3 一km....
不過買得st 你會唔踩?

半踩啦,始終St 唔算話好快

你應該係未上Stage 1或者係用緊Mountune MP215所以先咁講

上ST
Ecoboost好平油錢

我平均都要8-8.2L/100km...係咪正常?

平時上山多
keep住9.XL/100km
所以覺得好抵玩

行市區多洗唔洗個半1k?

遲D應該換st , 利申渣緊mk6

唔踩既話頂多1.2-1.3 一km....
不過買得st 你會唔踩?

半踩啦,始終St 唔算話好快

你應該係未上Stage 1或者係用緊Mountune MP215所以先咁講

依家渣緊 mk6 gti stage 1 ,所以先咁講

不過我都會換st

試完ST stage 1再睇下咩感覺

Mustang GT 50th anniversary edition 🤔

Mustang GT 50th anniversary edition 🤔

V8

V8

三日一缸油

V8

三日一缸油

渣緊3.7
攞黎返工送外賣
一日半一缸
揸左fiesta 1.0半年到
好夠力又夠哂快, 不過缺點都係太快, 成日超速
原裝行緊9.7L/100km, 可以改D咩/點改善冇咁食油

9.7 你部車應該有問題 ...

師兄你應該腳腳盡?

師兄你應該腳腳盡?

會係咩問題
我冇一腳盡架 比油比得唔快架啦

V8

三日一缸油

渣緊3.7
攞黎返工送外賣
一日半一缸

V6 唔會太食油啦🤔
我有架2016 v6 Camaro MPG都係20左右

V8

三日一缸油

渣緊3.7
攞黎返工送外賣
一日半一缸

V6 唔會太食油啦🤔
我有架2016 v6 Camaro MPG都係20左右

行緊18.6左右

City多
搵二手fiesta st請問有咩注意
照計2014年出未有大問題浮現?
搵二手fiesta st請問有咩注意
照計2014年出未有大問題浮現?

要問下車主水箱會唔會成日要加水
如果要既話
個部車都係必須recall既車黎
Ford要11月左右先有parts整要recall既車
要recall既車大約係13~14車
因為個d車係造工上有少少問題, 會比正常既ST熱d
不過無咩大問題
其實有冇巴打知新款幾時出街
歐洲都冇乜聲氣咁
歐洲都冇乜聲氣咁

Fiesta 好似差唔多出街喇
ST要下年
大陸揸過mondeo,
好爽話去就去
歐洲都冇乜聲氣咁

ST要下年

其實真係好想知佢入唔入到5門版
入到既話應該會多唔少人買
歐洲都冇乜聲氣咁

ST要下年

其實真係好想知佢入唔入到5門版
入到既話應該會多唔少人買

代理太廢
如果係英國直接訂會唔會有so
又可以揀option同其他偈
想問下你地整車/保養返原廠定係出面車房??
有冇九龍車房整FORD比較好??

搵開出面車房
除咗有時零件難搵啲之外當普通車咁整

搵開出面車房

原廠廢 零件要我地用家搵

搵開出面車房

我試過燒風扇問原廠
佢哋都一知半解
最後我要自己ebay搞掂

搵開出面車房

我試過燒風扇問原廠
佢哋都一知半解

竟然係咁,可以果斷唔再返廠了
咁有冇九龍區既介紹

搵開出面車房

我試過燒風扇問原廠
佢哋都一知半解

竟然係咁,可以果斷唔再返廠了
咁有冇九龍區既介紹

我搵開有間係牛頭角叫太陽能
收費都算合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞