PolyU Taught Postgraduate 2021

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
絲打介唔介意講點解?
身邊都多人推bu,因為hrm出名
但world ranking黎講bu又真係差,同埋奶共比較嚴重
我bachelor 都係BU
唔想讀返同一間
原來係咁
我同你相反 bachelor係poly, 反而唔係特別想poly
比較著重嘅係networking/名氣,係咪都差唔多?
Networking/名氣 點睇都係 poly>Bu
雖然係咁,但BU HRM真心唔差。淨系講HRM 同poly差唔多
有冇人己收到master of corporate governance offer?
其實個Verification係要幾耐 十二月頭等到宜家都仲係not yet completed
要咩條件先成功申請到?
系你老母
bse 派左 offer
1-2-21 dead line 要比錢
其實poly同city,邊間嘅engine同construction 科好啲?
poly for sure, city engine rubbish
咁poly 同cu比呢?
暫時已有poly real estate 同bse offer
等票cu estate offer
你都講HRM差唔多既話 點解唔揀poly? 完全諗唔到BU有咩優勝地方...
cu real estate 係business 喎同bse 比?
自己thei出身,想搵三大master洗底
實係poly, construction and engine field
poly同hku叮噹碼頭。
cu real estate 我記得要考左gmat/gre 先fulfill 到entry requirement 架喎,你考左?
出offer 係咪會出埋email
interview完幾時出offer?
因為poly乜消息都冇 都唔知收唔收
同埋bu 15萬學費 poly就20萬
當然錢唔係首要考慮
但驚poly唔收但又decline咗bu就
其實聽你咁講 你心入面都係poly>bu啦 你打去poly/bu問吓幾時派offer/最遲幾時交錢仲好啦
上星期三in 完,去到依家都冇offer,係咪已經冇機會有offer 了。。。依家先申請BU,會唔會好遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞