召喚lihkg商用車學神 (4)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我考果時都係直插右線wor
不過我就望住右鏡嚟入仲要另埋頭睇吓有冇人衝燈
多謝提醒
請教一下,我係1A牌,已經甩咗P,如果報中型貨車得唔得?同埋想知報邊間學院會比較好?謝謝
你夠21歲未,夠就可以去報名。

柴灣鏗鏘唔錯
但我學既係自動波車,如果一黎就中型貨車棍波會唔會好易肥同埋好貴?
大把人咁做,係學極力子個下要適應下
中型(18)、重型(19)同掛接(20)都只有棍波

想考自動波只有
的士(6)(電腦化筆試+合格後要上職前課程)
小巴(4,5)(路試+合格後要上職前課程)
巴士(9,10)(路試+合格後要上職前課程)
巴士合格會加埋小巴,前提係上曬小巴同巴士既職前課程(即係2個單元加基礎單元)

19牌合格送18
20牌合格就送19
感謝你我見駕校可以考18號牌,然後送2號牌,但唔知價錢,同埋都有少少驚之前考咗個1a牌,驚唔識棍波
師兄上完職前比埋課程評價

希望今次會合格啦
其實就算係輕型棍波學中型都一樣咁難,因為重型車輛轉波方法唔同,要學兩腳極力子
夠膽既直接考19(只有荃灣)最抵玩
送2,18
仲同你甩埋A

駕駛學院學18既錢,夠你考街(柴灣/荃灣)唔合格重考補埋鐘
更唔好話駕院商用車排期係慢過考街
起碼有個概念
1A好多連點樣踩放極力子都唔識,彈腳死火或者入唔到波
1A直接考19會唔會考到懷疑人生
好!想問下巴打你係跟邊間學?
吊極力子呢樣野就算我地當初仲係白紙學2仔果陣咪一樣會間唔中死火
商用車到底一個月考幾多日
我見佢柴灣唔係日日開
11月開
26,27
中型同巴士係咪唔會同一日考
我考過中型同巴士
兩次都見到另一類都係考緊

據聞有人係考完一種,食個飯下午考另一種

師兄得閒可以去睇下人地泊位囉
當我我自己報就係上午考中型,下午考巴士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞