召喚lihkg商用車學神 (4)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
想聽多啲以前肥10號牌既經歷,因為我都肥咗10,(太接近其他物體,未能調整車速 應該衰太慢,再送多個警覺性不足,仲有太chok 離合器🙁)chok就太高左腳,但係頭3個都好講交通情況,沙駕棍 新田圍路,
岩岩pass 6號牌,年頭1 take 18,6月中肥10號,排到11月中,btw 小巴同專利巴士個職前課程係分開定一份過,可以送埋4,5,9,19... 幾爽
我兩年幾前考柴灣,十零年雪藏牌考10 同18都各考咗2-3次,叫好彩次次都出到街,未試過衰泊位掉頭。

不過眼見好多人泊位或者掉頭差少少結果簽名走人,最經典係有個師奶上車30秒唔夠就落車收工,唔知佢衰讀唔到車牌定冇背筆試。因為佢一落車就到我考。
共通
小巴
巴士
的士
讀晒就四日
新制職業分共通單元同專屬單元兩部分

共通單元係的士、小巴、巴士共通,三個裨夾埋只須讀一次
共通單元就分開

每個單元都要上一日堂,所以唔計的士就夾埋上三日

張 cert 有效期一年,但係張 cert 過期後唔知仲可唔可以攞黎豁免共通單元
咪住,你六月申請重考?
咁你仲係跟舊制,唔使上巴士職前,上小巴o個個就得
我估係肥口試車牌應該係讀完先上車?
柴灣
兩樣都車上做
但未考10,想延期無咩信心
未必係衰街市果位可能死因係揸得慢同cut線冇大動作睇鏡
唔知肥咩可以問運豬署拎份report睇
車就用jac, 不過我覺得師傅搭夠。94803318
你地報完名幾耐先收到考期信?
廿幾歲都唔考大車
我諗我三十幾歲就唔會考
同上
所以上次中型一次合格,開心足成日(本身考2月因疫情2次延期)

如果無武漢肺炎,我重考巴士應該唔駛上職前
岩岩柴棍大巴唔合格
出試場路口左面紅燈停晒車
右線就通通地 因為呀姐遞手叫唔好出 + 自己想保守d 最後等左分幾鐘通晒先出到 被tick 不利用先行權利 大tick
仲有離合器控制不當大tick
下次再去

師兄
5/11/2020/12/11/2020/19/11/2020/26/11/2020/27/11/2020
呢幾日有柴灣考試,再去睇過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞