召喚lihkg商用車學神 (4)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我覺得有

貨van扭盡左軚後車之後,中間有一步係回直軚直後,之後先扭盡右軚

唔計入咗個格拉直部車,商用車好似冇直軚直後呢個動作
睇住雪糕筒係左鏡左下角消失應該唔會撞筒?
話說雪藏牌想考自動波巴士,除左李賤同鏗鏘,有冇人試過報駕院
點解好似冇乜人講咁(雖然唔知有冇自動波) 駕院學係咪貴撚到仆街
駕丸要成萬2蚊一個牌夠你係街考2次
駕丸除咗個泊位調頭有私家位任練之外,冇乜其他優勢,柴灣考街條路係易過元駕同沙駕,想學自動皮就一定要荃灣或者入巴士公司考
果時第一次考拖頭去駕丸問要萬4蚊未計雜費但得15堂到而家考第二次拖頭,我都係total用左萬2但上左接近30堂
合格率就巴士公司高

你諗下:連續8日,除左食飯果個鐘,由9:30操車去到1630(出街),師傅帶住兩個學員,即係起碼你一日有3個鐘操路線
9點返工,6點放工
1630返到廠,仲有一個鐘頭比兩個人練泊位
即係一人練半個鐘

咁樣都肥,唔好揸巴士了
Thanks 睇嚟考前都要去睇吓人哋考
其實都貨van一樣,只不過多左口試
冇得喺考場入面行過練過 驚行錯
Fuck 第2次考19肥佬,太接近物體😭😭😭😭😭
好難行錯轉左就出街,轉右就去調頭位
邊個位衰?
與其驚轉錯左右,不如驚自己太緊張唔睇鏡望左右就駛架車去考調頭好過啦。果個位會有車入試場,又會有巴士泊完位出街。
10號仔落斜點樣落波先唔會沖住去
我考荃灣,嘉里落斜轉入德士古條斜路,師傅叫我落斜到一半就要3轉2,因為有個停車場出口
3轉2快極都要兩秒,架車收得幾慢都會沖住去,技術太差加上腳制距離好遠又做唔到heel toe
係咪應該由佢沖落去再用2波拖慢?
哇屌咁我報李賤算
巴打跟邊間
考牌用咩heel toe

乜10仔會衝住落嘅咩?我學19個陣冇呢個問題。如果真係咁咪再brake慢d再呼大油再係升極力子同時踩大油。話說你揸邊隻巴士?

再唔係就開廢剎
鏗鏘架MAN
一踩極力子無engine brake就衝落去啦
印住brake 轉波都會衝落去
一係試下下次開廢剎?定其實用吹梳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞