[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(61)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
可以試吓換其他錶帶
nato帶睇落比較厚
T面
唔止撈友,大部份港豬都係咁諗
係咪自動
邊間有八折?
我問左一間得九折
講到Jumbo 隨便買到咁...
係自動
RR
琴日係ifc bt 留名排37mm ro, 個sales都話ro 好幾個月冇番過貨, jumbo真係諗都唔洗諗
38mm 白面等左3個都未有
我嗰隻未到 好想快D戴
而家GA2100幾錢
想買隻返黎改鋼殼
睇下先
其實google搵過錶帶鋪嚟嚟去去都喺幾間
想搵cordura 綠色尼龍帶又唔知邊度有
Sean Connery死左
雖然佢做007無戴過OMEGA
睇咗佢套石破天驚好多次

今日入咗Lange第一次睇ODYSSEUS,令我懷疑人生,點解啲人肯俾double炒價去買撈
Lange運動錶,係幾好睇!
大家玩既級數唔同,ap ro 連hacking 都懶得搞你就知佢根本唔care 追出廠accuracy認證,當然,要做到超準都只不過係搵人fine tune 既事。
AP 呢d level, 根本就係講究歷史 設計 打磨 原創性等等,所以基本上係no comparison
係咪靚過睇相好多呢
如果要講科技 O記仲勁過勞啦 根本唔關呢D事
三針同chrono好難比較

勞我覺得904鋼吹大咗,亦唔係勞獨有,但機芯運動錶來講數一數二

AP定位始終唔一樣,牌子打磨會高一級,價錢值唔值就見仁見智啦
再講例如als 呢d ,專登用horizontal clutch 都唔用磨損較少既vertical clutch, 就係因為要show 個靚靚機芯機構同雕刻打磨,rolex 直接密底,因為個design 根本係tool watch 向,而tool watch 呢d mass produce 到既野炒到咁貴本身就已經好on 居,所以唔係邊個勁既問題,係根本工藝唔同level, 冇得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞