[第四季][冒險]亞特蘭蒂斯戰記 第五版

921 回覆
42 Like 8 Dislike
文又睇完 個宗教文幾正btw
請問GVG同PVP個分別係乜
gvg都係其中一種pvp,但請求好講求榮譽聲望,正式打gvg大家會共識一個數,追求公平競技
pvp係幾少人都得,開紅亂殺人都計

動機嘅分別
亂碼?我搵咗陣先搵到個亂碼網
再出啦
咁多字都冇推到好多劇情
又要繼續重睇等
推個先
收到風 聽日冇文
生活喺數據幾千年演算的蒙,被旅人這種有感性的生物污染了。

而曾經經歷過感性的神神子,又因為這個擁有未來演算結果的AI而動搖,神神子會諗,現在自己所做的一切,如果自己還存在,是否會和現在這個看不順眼的蒙作出一樣的決定?

那自己是否已變得更像人類呢
神神子本身就係一個ai,所以佢獲得感情之後睇唔起其他ai
以為自己係最獨特 最與別不同個個,所以就算蒙出現之後都要區分我地(人類玩家)同佢地(ai),但實際其實神神子同蒙甚至其他npc都冇咩分別。
睇住神神子心理咁唔平衡又真係幾趣致。
相信又唔係完全無分別。神神子(同埋蒙)同「真玩家」一樣,係知道有玩家與npc之分,知道兩者係有形而上嘅分別,前者知道有兩個世界(先不論何者為「真」),而普通npc唔知。呢方面係高層次過一般NPC。

相比之下,蒙雖然未必好似神神子咁有現實軀殼,但本質上個ai應該起碼係同lv, 而且因為run咗幾千年,哲學上比神神子更透徹
FF mode
懷疑蒙係一個無仿生體既新ai玩家
由細到大都喺係個server到大到升Lv
自己打爆自己個server去到大服
所以覺得自己係真人
雖然自己唔係from真子個邊既世界
佢對自己打爆左既母服server有絕對既認同感
而佢咁撚勁既原因
係因為佢自成一ser 全部資源/獎勵都係佢用曬
原來RPG仲連載緊。。。拿拿淋追返進度先
我星期日一次過出兩篇,因為轉線,比較多嘢要顧
依篇都幾重要,你會對往後動機更多了解
加速
V,我的計程車發生了問題
大劣人唔係香港人
形而上
 we shall see
當然 不過依家讀書,每幾個月停一停
記得睇到六口背叛個幕真係嬲到係自己個IG度屌9佢,算係第一個自己代入感幾深嘅故,希望長追長有,放低正評先~
文呢 屌你
where is 文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞