5+1低端人口首位會員終於到步英國

870 回覆
3049 Like 37 Dislike
現金3000鎊
Bank statement show 1000000hkd
呢舊錢夠用好耐,我都想儲到咁多
Now you are British
之前未lockdown ,跟據各路人馬經驗都要成個月先有

依家local lockdown更加唔使講。但如果好彩你唔使interview直接寄張form俾你填的話就會快好多。
國際牌都可以出保險, 只係唔係間間公司做 同 天價
如果唔係都係要等6個月換返英國車牌
nhs好似除咗牙醫同唔知咩, 其他大病全部費用都包晒.
藥就係prescription, 都係每次定每種10鎊到.
但如果長期, 好似可以比一舊lump sum 買一年店定一季藥, 都係百幾鎊. 我唔太sure, 都係聽係英國嘅朋友講. 因為屋企人都有長期病, 都做過吓reserch.
係,所以我都係乖乖地坐public transport 6個月,換牌後先買架2手車代步。

同埋有d藍領工希望僱員有車牌。例如水電煤好多時要揸車周圍去人哋度整嘢。
有冇咩email 可以俾我send email 問?
如果我send email NHS 會唔會理呢...
我都同agent講過可以一次過比哂租,但佢覆冇income proof過唔到refence check。

另外想問問出去租樓係咪多數都唔包上網,要自己申請?
即係帶過去嘅錢唔會少
全家人未有野做,要開飯都唔平
無辦法
個面好多租霸
一次過俾晒仲check 咩income
但我上個月飛Gatwick自動波行咗去Non UK過(非LOTR),因為已經無心機再試,職員又無講D咩。其實Non UK仲快,我過咗屙埋督尿,個英國朋友都未過完E Gate
驚你之後繼續賴死唔走

租霸玩爛佐英國租務巿場
我日日做,一有機會就介紹自己係香港人

去歐洲旅行d人問起,我話最憎大陸,所以唔係中國人
法例唔洗要有NI先搵工架,但係公司留難你就另一件事
英國政府嘢我填Other Asian架
試下改香港銀行通訊地址(改住址會俾銀行追問稅務居住地)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞