5+1低端人口首位會員終於到步英國

870 回覆
3049 Like 37 Dislike
找到工?
知唔知NHS係年年買or跟visa, 一次過要比曬3/5年?
Immigration Health Surcharge
You’ll need to pay the Immigration Health Surcharge (IHS).

For each adult this will be:
£1,560 if you’re applying to stay for 30 months
£3,120 if you’re applying to stay for 5 years

For each child under the age of 18, this will be:
£1,175 if you’re applying to stay for 30 months
£2,350 if you’re applying to stay for 5 years

申請VISA果時一次過比
問一下,咁你攞到NI number未?據我收到的資訊,因為武肺關係唔單止LOTR,就算番來英國的本土人士都有攞NI的問題

中共我哋真係吊佢老未
點申請?
我見申報工人都要提供証書/證明。
介唔介意分享下你點拎cscs卡?
有online course可以讀,99 pounds。你睇佢張卡間機構叫GQA,上去搵適合的機構上堂考試就係。

係唔係呢個?因為搵過得呢個係lv1
張咭有相有名
係咪應該可以用黎做身份証明?
BNO Visa 下年一開閘
講緊用萬人黎做單位
而且好多香港人仲選擇落戶倫敦
到時我真係唔知 jobcentre plus 點樣做得哂咁多 interview 去批NI.....
Labourers worker
BNO正常唔係要行all passport?

定係而家改左?
你邊個機場咁少外國人?

正常all other passport條隊好長龍 耐好多
我估係因為而家武肺
所以個pattern變左?
目前曼徹斯特較多香港人去
等update
聽日開工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞