5+1低端人口首位會員終於到步英國

870 回覆
3049 Like 37 Dislike
Congrats
想問.... 長期病患BNO人仕.... 用BNO/LTOR 入境....
啲長期病點處理... 係未肯俾$$$ NHS 都一定有得睇??
why? 填hongkonger
呢D野一向照寫HK
佢係咁分
有asian但多數係南亞印度人用
個時間序係唔係

Bnb 一個月,

十日內拎身分證,
電話plan

搵長期居住地方

Ni ,銀行戶口

搵工!
醫藥分家
60歲以上藥都免費
NI 10 日內應該唔得
依家仲要lockdown
重有耆英交通優惠

其實班老野如果有舊錢去英國退休算唔錯既選擇
NI 依家申請到

BRP好似要等批佐BNO VISA 先可以整
一齊死撚哂就可以互相原諒 right?

咁其實意義係咩?

你知道死咗既手足想人留定想人走,你問米請過佢哋上黎話你知?
我3X 中ja... 己經chronic illness la
想問巴打... 邊到可check 到 (a) NHS 診症費 同 (b) 藥費....
如果就咁死去,九泉之下,你都可以同手足講,我盡左力
你就咁走左去, 你落到去, 你夠膽講你盡左力咩
冇問題
race係根據血統
ethnic chinese/chinese race=華人/華裔=/=中國人
香港人身份並非以血統界定,所以唔係種族
血統/種族係客觀嘅事,但點樣看待血統先係重點,我地要反對嘅係將種族同文化/價值觀扯上關係
凍撚死,台灣其實適合退休,如果喜愛民主嘅,如果藍屍應該死去大灣區退休仲舒服
即係打仗時會為咗手足,明知輸硬都唔撤退,戰到一粒子彈都射晒為止,再衝向敵軍意圖等敵人用多一粒子彈,咁就對得住兄弟??
冇bno嘅表示。。。。。
NI好似要你有visa先申請到,租樓就預咗比較難租,因為多數要有工作證明/搶保人/查租樓記錄,唔係間間都肯租,而且多數樓都要租10個月以上,萬一租左個差區就麻類,同埋唔知你有冇車,如果冇車+住既地方唔近超市,每次買野拎返去都幾係野,雖然Tesco有送貨服務,但每次收4.5鎊

利申:到左英國2個星期
屌呀 點解我九月過去嗰時要排non UK
係想睇你究竟有幾真心想留低喺祖國,如果香港仲有樓即係唔係走難喇
師兄帶左幾錢過去頂?
Lotr 又唔算visa,所以要一個月Airbnb 嚟搵樓,租樓傾吓有無得1次性交6個月租,車邊有得咁快呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞