連登巴膠怒屌厹甜橙廢城專線暨坑口怨望落空專區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
柴小開線真係好悶
只有小西灣柴灣斜跑道是撚但
你想有咩變化
經歌連臣角去數碼港
314 + 73直通運行
88X
咁岩柴斜都冇南區車
33X回程同雙向未開... 不過唔要瑪麗醫院、連埋黃竹坑好做嘅
做瑪麗好過做黃竹坑
東區塞入紅隧條路入香隧惡頂到倒哂客
朝早轉山隨時最快
0745開
應該0830到黃竹坑
不過實有鹹魚投訴暈車浪
南區個中心點都大過薄扶林,數碼港就冇得揀,佢想爭埋黃竹坑,柴小有數碼港又應該想要埋香港仔
如果可以做個冇咩關係嘅比較就想睇下42C點,或者索性等到改完劃線再理佢
pin pls
307p 可以全日?
黄竹坑有77/99
北角開始重叫有 671... 加埋班次依然只係一般,柴小都係去老銅轉車... (轉車優惠嗰啲唔多講)
99兼顧耀東同鯉景灣,77再加埋灣仔區地面,如果日頭柴小肯搭埋筲箕灣可能可以解救到雙方冇69之缺,唔使陪流水客兜,順便去到景隆街,畀多個轉車以外嘅選擇
留名
其實真係要諗下點樣解決到紅隧倒塞阻埋香隧既問題
214都要賣廣告

全程雖長20公里,但行車時間只約91分鐘,行得爽快,尤其山路一段燈位不多,特別舒暢。車窗外最頻繁亮相的風景是各式屋邨樓房,兩三個站便是一條邨、一座屋苑,一種人和建築互動長成的景觀。下車信步而行,恍如走進香港房屋史上某個段落。

https://m.mingpao.com/pns/副刊/article/20201009/s00005/1602181246708/九龍市區最長非循環巴士線214-長征20公里-屋邨精華遊
客唔嫌多
呢個未係307果個女車長黎
冇可能解決
除非冇哂自私車
開多條隧道/整多個出口就差唔多
九巴指,需兼顧各區持份者不同需要,又要保持路線夠快,關鍵在於減少車站數目(現時共有35個站),以縮減停站時間,並避開太子道、界限街、加士居道、九龍城、觀塘道等繁忙路段,取道龍翔道作為主要幹道,以「過山線」形式連繫九龍東半山住宅區。
牛下+德福+九龍灣站

同埋各隧道嘅轉車站越嚟越塞,
有冇得再抽走某啲線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞