[你問我答] 蘇格蘭生活5年 - 2

1001 回覆
36 Like 6 Dislike
edinburgh得8月先會有好多show
2020就收哂皮, 唔知今年會點
我有睇過佢個tier 4 essential travel有包括medical test,所以我諗如果你去另一間度做應該唔駛太擔心掛
覆錯咗
我係想覆#673
問題係個啲medical centre通常真係for你體檢. 唔係睇病. 真係會因為Tier4直情唔撚開
下面for你reference:
曼城果間check返好似會照開. 仆街 要坐6個鍾來回火車就係為咗照肺
支唔支持蘇格蘭獨立?
支持
YES SCOTLAND
初到貴境 我唔敢講獨立好定唔獨立好. I'll respect what the Scottish people decide.
唔可以喺香港驗咗先,然後用旅客身份入境,先再申請visa?
我都有睇到Edinburgh 戈間close咗
但Glasgow有寫話照開做visa medical check,你可以email去問
我意思係指如果你搵到間照肺嘅,唔駛擔心搭車過去會受限制啫
as long as you apply within the UK. 你就要係英國照肺
Latest: Train services in England are to be cut
Glasgow果間tier4之前我有book到,而家未firm到tier4開唔開。如果唔開我會落Manchester
有KOL話有人問過HOME OFFICE. 係香港做咗既TB Test都可以for BNO VISA application in the UK. 提到話HOME OFFICE表示總之係英國政府approved centre做既就可以.

利申: 自行決定可信性
聽落都合理呀
我想知係邊個黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞