做爬蟲店,你問我盡答

741 回覆
20 Like 6 Dislike
木絲木粒樹皮都OK
yes, 香港人玩爬真係好度縮好肉酸

連已經爛哂價的豹紋, 靚野支那都搶得貴過香港好多
鬆獅仲誇張,香港就2-300都唔想買
今時今日仲有冇店入緣翹綠龜? 安哥有冇店成功偷運入境?
熱區30-31,其他28-29,凍熱各有山洞,有大水兜
上星期食得好快架,啄第一下就食左
環境OK就得啦,唔使急等佢靜下
拒食就盡量少上手,今個星期唔食咪下個星期食
咁就安心喇
岩岩上手都好精神有力,放返入缸好快就屙左篤尿好臭好黃
都有聽過話白楊木絲 但好似會有機會條蛇唔肯食?
同埋巴打知唔知我地有冇途徑可以係外國morph market到買到個邊啲蛇?
唔肯食?你嘅意思係誤食/拒食?定係點?

如果你想鬼佬訂蛇嘅,最緊要做齊文件(漁記、海關、獸醫etc.
至於Book飛機,運費嗰啲你就自己同鬼佬傾
做咩
條友比人bam左啦po甜圖
今年豬鼻好似幾好賣
樓主覺得未來會興咩
木絲好似話會拒食 我聽講炸 條蛇未到手 想搵定啲最吸味嘅底材姐
咁進口爬蟲啲文件係任何人都可以自己申請?
下年計劃搬出來住
想養守宮或石龍子
想問下有咩岩新手養
養藍舌啦 肥大好撚又乖
有筆直養瘤尾啦
其實點喺外國搵供應商,同點同佢傾

一直以黎都想知點樣自己訂。

不過就算知都唔會訂,因為訂少少實仲貴過去爬店買
唔識答你喎,咪email搵鬼佬必打同佢傾
買舊墨魚骨比佢地咬,爬店10蚊有
難啲囉安哥,勁易死,同星龜一樣好撚難養
但係啲牌照 我地普通人都申請到?
知唔知佢地出口洗唔洗有牌
佢哋嗰邊嘅牌就佢哋負責,我哋呢邊就我哋負責
兩邊都要文件

你跟足程序就申請到(除非你返特殊嘢/1仔
喔 明白了
因為有問題啲鬼佬 佢地多數淨係domestic
本身棍搵個住個邊嘅朋友收貨再寄嚟 咁姐係我朋友都要申請牌
其實d breeder 成日話交比broker
係未姐係好似集運公司咁幫手搞好cites 之後比DDI

蛇類餵食既時候燈光係咪都好大影響?
岩岩餵呢次因為諗住影相拍片,所以開多左棧光d既燈可能咁樣驚左唔食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞