岩岩check到中鼻竇癌(你問我答)

1001 回覆
1015 Like 14 Dislike
醫生有冇話咩原因
有無保險 搵韋霖教授
我有諗過呢個問題,因為我流眼淚又係呢一年半開始
但都無問醫生,因為結果都係一樣
班狗放咁多,我返工又成日返旺角..............經過都成日食到
去照下CT,比幾千蚊,當跌左
我就係去出面專科照$4800,之後轉去公立先排咁快
應該會
無講,我有問,但原因不明
好難搵到原因....
我最多係飲食唔健康,但唔煙唔酒
無買保險,但依家有保險都無用
你賠200萬比我,我寧願你唔賠,比返隻眼我
但我的確建議人去買保險.....特別窮人
因為你小病去公立排,基本上等到你仆街
我無睇過,有冇link
巴打祝你早日康復
星期五再去覆診,因為未同我詳細傾
唔知第幾期
我意思係搵佢睇一睇 話唔定唔洗做到咁盡
不過養和收費都唔平...問完意見唔一定喺嗰道做嘅
第幾期
係塊面到摸到?
定要伸入鼻到摸?
加油
我問過醫生,係好大型手術,要幾個科醫生一齊做
我去唔到私家做,我負擔唔起個手術費
其實搵佢都未必保得住隻眼...............
巴打祝你早日康復
連登有愛
鼻咽癌成因同煙關係唔大 利申:上星期鼻敏感睇左耳鼻喉問過個醫生

許多研究證實EB 病毒感染是患上鼻咽癌的重要原因之一。 一些鼻咽癌病人因EB 病毒,反而對其他的病毒產生免疫作用。 並非每個人都會受EB 病毒的影響,只有那些有遺傳基因的人,才較容易引致鼻咽癌。 http://rthk9.rthk.hk/special/hkconnection/cancer_intro4f.htm#:~:text=%2D%20%E5%8F%97EB(Epstein%2DBarr,%E5%AE%B9%E6%98%93%E5%BC%95%E8%87%B4%E9%BC%BB%E5%92%BD%E7%99%8C%E3%80%82&text=%E5%80%8B%E4%BA%BA%E7%9A%84%E7%94%9F%E6%B4%BB%E5%92%8C%E9%A3%B2%E9%A3%9F,%E7%99%BC%E5%B1%95%E6%9C%89%E9%87%8D%E8%A6%81%E7%9A%84%E9%97%9C%E9%80%A3%E3%80%82
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞