岩岩check到中鼻竇癌(你問我答)

1001 回覆
1015 Like 14 Dislike
巴打打贏佢!
早個幾星期我都睇完專科
醫生話我內鼻骨歪咗
話我無息肉
叫我唔放心就照下電腦掃描同內窺鏡檢查
公立我應該夠,但去私院就無可能啦
成日個鼻都聞到天拿水咁好刺激嘅味,個口又成日食嘢覺得酸左變壞,一時又正常味覺一時又怪怪地睇醫生又話呢啲症狀冇咩好特別
加油 仲有一隻眼可以睇嘢 冇事嘅!
公立佢係即刻整定係要等好耐
巴打再consult下唔同醫生問多啲意見
加油
到時點做mk仔

香港人咁有錢
你講慘d就得
巴打 去搵蘋果,再眾籌

唔好放棄,我以前同過一位無左一對手,得返雙腳嘅同學相處過(邊個我就唔講)。

佢好利害,就算無左一對手。但仍可用雙腳食飯、畫畫、寫字、著衫,做日常生活事情。

而且佢訓練用雙腳去做日常生活事情係要有幾大恆心先做到,而巴打只係失去左眼同臉容。

外形上可以去韓國整臉同裝左眼。但佢就唔可以裝返一對假義肢比佢,因為佢係成對手都無左。

所以巴打,唔好放棄。
我個鼻都有歪到 同埋夜晚都會無啦啦流眼淚 仲有長期鼻塞
想問下巴打係咪夜晚先流眼淚? Btw祝手術成功
MK 巴,你盡快聯絡醫院嘅「社會保障部」,睇下佢地有咩幫到你。
D姑娘會因應你嘅病情同埋需要,幫你搵有咩資助可以申請,或者有咩機構/團體可以幫你。
唔好一個人攬曬上身,俾專業人士幫下你,知唔知?
去到做呢啲大型手術, 最叻既醫生可能都喺返公院
唔好太擔心醫生資歷問題
有冇家族病史?
生活有冇壓力?
有無夜瞓習慣?
如果有,夜瞓維持左幾耐?

飲食習慣又係點?
保重呀,巴打
我心情還可以,自殺我有諗,但唔會即時,睇多D呢個世界先
無事既 做左佢
仲有一隻眼
人生仲可以行落去
最緊要正面啲
加油
做手術啦
命仔緊要
盲人版連登係咁
但係我屋企有鼻咽癌家族病史
好撚不安見到樓主個post
大家加油
第幾期真係唔知
但佢話好惡
好老實 冇隻眼嗰個唔係自己
好難講咩「唔要眼都要命」咁離地嘅嘢
樓主加油 我親戚剛剛先大腸癌過左身
癌症最痛苦係佢死前痛左成兩日 痛到佢頂唔順痛死咗 樓主唔好放棄治療。。 你仲有希望
想問點解要切咁多野,因為鼻竇炎係病毒感染之類?成隻左眼切左去我真係接受唔到
留返條命,見證香港呢個大轉變。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞