波瑠同好圍爐區(3)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
//【收視】10/16:週三收視,波瑠新劇《#遙距戀愛》開播乏力成績破同檔多年來的最低紀錄,論劇種論演員應該不會這麼差,原因相信是因為同日開播的《相棒 Season 19》,首集加長半小時與《#遙距戀愛》時間重疊,而且首集成績創下第14季以來最高,唯有看下週的收視見真章了。內文送上收視數字及排名。

EX水21|相棒 Season 19|17.9% *首播
NTV水22|#遙距戀愛|8.7% *首播//

From聖手(again)
又好似幾make sense
希望下集真係上得返
無理由低到咁嘅
Kktv出咗啦
但忙到嘔仲未睇到
無vpn
等gimy算
黃viu又唔買 嬲鳩
世難睇到第八集
之前都覺得鮫島個角色毒/on9得嚟幾得意
呢兩集睇到頂唔撚順
呢條撚樣做乜鳩

(雖然好似全部人都睇過 但都即管加一加密
係等緊リモラブ字幕嘅時候終於開咗G弦

眼鏡波瑠真係好可愛
唔駛睇演員扮識拉但係聲畫唔夾身心好舒暢
佢地最後係咪會拉到唔走音嘅Air on G String?

Btw松下由樹個角色幾搞笑

https://twitter.com/gsenjou_tbs2019/status/1194237649076142080?s=21

好野嚟架呢套
咁多套最鍾意就係G弦個look
正常呢啲劇我開都唔會開
但因為佢十集都睇得好開心
(當然套劇都唔錯嘅)
拉唔拉到你自己睇啦

松下唔知點解我越睇越覺得佢好煩
唔係角色問題 係佢演到好煩
唔知點解呢套啲scene成日都整到好尷尬
例如用啲好唔自然嘅對白鬥嘴
或者俾人激勵完自己諗通咗喺度鳩笑呢啲正常生活唔會出現嘅野
唔好話幸恵さん
連也映子個角色有啲位都有啲煩膠味

不過當然唔係波瑠問題
嗰啲scene本身就唔自然
搵邊個做都係唔自然
出字幕未呀
搞唔掂 好多劇要追

貼返隔離post啲圖
波瑠成長之旅
出咗中字
想睇嗰啲愈積愈多 個人又愈黎愈忙
琴日先同人講起nolan套memento話睇咗十幾年都未睇到
原來好多睇過嘅劇都有佢
多謝提醒 即睇
利申佢做閒角啲劇剩係睇過新參者
嗰時仲未真係鍾意波瑠
只係有follow下佢IG咁大把
但睇嗰時都認到佢
終於睇咗第一集

暫時睇覺得幾唔錯 近排都中意睇呢啲輕鬆搞笑劇 希望之後收視會上翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞