日本公司向人民幣跪低! 推比周庭!!!!

1521 回覆
1253 Like 30 Dislike
連有個每次EVENT開荒,7年課金超過200萬既大佬
只係屌7個營運,就BLOCK7左人地個TWITTER 
鯊鯊琴晚唱左首歌比會長
日本企業一向都好怕政治化
呢家炎上到去國會Cover驚到瀬屎未
molamola
跪一跪人民幣
結果上埋國會
玩大了
Artia自己刪咗
共青團支那狗爬牆出去獻丑
柒到
平時啱帶腦睇hololive, 唔會特別留意啲tweets
依家認真望真係覺得好撚多勾心鬥角嘅痴線嘢
FBK 同matsuri 個alt 都好似話中有話咁
始終都係女人圈
巴打可唔可以解釋多啲?
比較少睇FBK同Matsuri
有咩見解分享下
利伸啲料係喺支那掘出黎,有啲tweet 可能搵唔返,唔洗盡信

Coco tweeted 話aqua 新衫好可愛,aqua 無覆
fbk 好似一月有tweet 過

パーチャル界のジークフリードって呼んでいいですよ
あ、でも会長は優しい巨乳ゲボかわドラゴン

自己係虛似界嘅siegfried,但會長係溫柔巨乳嘅龍

Sigurd (Old Norse: Sigurðr) or Siegfried (Middle High German: Sîvrit) is a legendary hero of Germanic mythology, who killed a dragon and was later murdered.
-wiki

然後九月三十日個minecraft 直播係英語(影射coco),直向下掘(影射會炎上)

而fbk同埋hololive 早期係幾靠bilibili 推起,fbk 本身bilibili superchat 都算多,所以個親中立場都合理嘅。

matsuri 個alt
9月30日 0551:
哦。多謝。

10月1日 1812:
日文廢,但大意係畀啲鬧劇搞到好煩,但自己都係鍾意返工同想返工。

hololive 個聲明係9月30日 1318喺reddit post. 咁matsuri 句 「哦,多謝」係咪回應緊個statement 我就唔肯定,不過覺得都有可能嘅。

支那個邊重有提matsuri alt 話「想玩原神」嘅tweet, 覺得係暗諷會長搞臭hololive 個朵阻人同支那廠商發展同合作。 hololive 同支那驚合作都唔係第一日,好似azur lane 咁。依家coco 單嘢搞到咁大,可能啲支那驚真係短期內唔會再搵hololive 合作。但 matsuri alt 自己都會直播,set up 緊 stream lab, 而事後亦有講 「自己都唔太明,但因為好多人做緊所以都幾好奇」 (まだあんまりわかってないけどやってる人多くて気になるよねー!) 咁可能想玩原神係真係講緊單純想打機玩原神,but who knows.

個重點應該係會長行EN 路線,亦希望hololive 全打EN 市場。今次炎上唔少人都想hololive 放棄CN,咁就搞到啲早期有份搞bilibili 市場嘅vtuber 更加不滿,好似係。

利伸唔識,歡迎指正
見上樓
諗起上面幅圖話平時好溫柔嘅前輩都有另一面
其實背後可能好亂
今次有排燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞