港夫婦為七歲女移英 甘做收銀員

570 回覆
2446 Like 39 Dislike
其實過到去做呢啲工完全冇問題,只不過以香港人咁愛面子,係親戚朋友面前威慣,好難放低身段去做
做D上網做既野嘛
祝福佢地一家
過到去,從低做起係最好,再一步步上返去
心安是歸處,祝幸福
下唔好玩啦
大把工係去解決唔同問題 唔係跟程序去做重複工作
淨係b2b sales對唔同客已經唔係咩程序嘢啦
有同樣既打算
但應該會下年年頭先過去
每日百五港人來英
十幾年前有打算讀張撈 最後唔夠分
應該得
如果樓200萬,做到退休應該有PENSION
係香港先唔發達就悲哀姐
好爸媽
其實邊有可能接受到自己生活係極權國家
生活係香港已經好難令人接受
A new National Living Wage will see low-paid workers earn nearly a thousand pounds more a year. The new rate of pay will come in on 1 April 2020, a rise from £8.21 to £8.72 for workers over the age of 25, marking an increase of 6.2 per cent.Apr 9, 2020
人哋英國做收銀 生活仲寫意過香港班成日要ot嘅OL
祝福佢哋
救得壹個有良心既人得壹一個
最鐘意睇你呢啲end game撚9吹 joke biden會贏
條友做勢大會出席率奇低,blm同佢個仔都攪到一鑊粥
我都想知佢點贏
我諗如果佢個女知道老豆老母為咗佢捱住都移民
個女大個嘅時候應該都願意照顧返父母嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞