港夫婦為七歲女移英 甘做收銀員

570 回覆
2446 Like 39 Dislike
respect
成班所謂黃絲根本唔捨得香港份糧
總係有千千萬萬個藉口唔走
呢個真心好笑, 仲有嗰堆黃嘅公務員
搞咁多嘢最後個女大個咗咪又係俾洋腸當狗咁屌
要走咩都唔使講,唔走有以下嘅藉口可以參考(如果要照顧屋企人嘅除外,係值得敬佩)

0歲:剛剛出世唔使走
10歲:等佢讀多幾年書先,依家去外國好易俾人蝦
20歲:等佢讀埋大學先走
30歲:出嚟做咗幾年野冇理由依家走
40歲:事業嘅高峰唔應該走
50歲:搵多幾年錢退休先走
60歲:退休嘆幾年先走
70歲:我咁老,走來有咩用
80歲:我都就嚟死啦,點解要走
90歲:一世人咩都見過曬,唔使走啦

重有咩值口歡迎出招
香港除左係樓價比地產佬炒貴哂之外
講真香港人高薪厚職根本就自由過台灣人好多
香港份糧對廿尾三十尾果班係吸引嘅

我就乜都冇,儲多少少錢都想走啦
講真, 我都係嗰句,如果有得走唔走係為咗錢/title 而留低香港嘅話, 咁當初就唔好出嚟遊行啦, 直接啲加入親中舔共,搵得仲多
份糧係少左,但自由既空氣永遠係無價
講光時會犯黨安法,著黑衫會俾狗咬,年輕人就係原罪既地方,根本有得走一定要走
過左幾年隨時連份糧都無埋,俾腥港人取代唔好喊
睇多啲Twitter
聽多啲政局Youtuber既分析
你會發現Joke Biden唔係真係會sure win
留低有無數個藉口
要走一個原因就夠
老母幾正
最起碼做勢大會侵好多fans
但joke biden連做勢都唔攪
成家一齊走 我實走
耐何老豆老母唔識英文
俾你香港啲中產有錢最多咪1年去2-3次旅行好未? 遲吓疫情過去, 人哋喺英國可以呢個週末帶個女去睇mona lisa, 真嘅凱旋門, 下星期去德國食豬手, 集中營睇吓啲極權點殺人, 再隔2星期去荷蘭睇花睇風車..... 有fd 啱嘅仲可以一齊去現場睇英超/西甲/歐聯
有仔女個班好有決心,祝福
.................
有意思的,BBC中文記者採訪的幾位華裔參選人均表示若成功當選,願意將成為連接中國與英國的「橋樑」。

「看到(香港)正在發生的事情,我感到很難過,」今年29歲的保守黨參選人陸勤業(Johnny Luk)說,雖然中國有時備受爭議,但相比俄國與英國的關係,中英關係還是要好很多。「我希望能夠在中英間架起橋樑,增進雙方理解。」

陸勤業的父親來自香港,母親來自台灣。可能因為他的華裔背景,常常被人問起他對中國的態度。「我長相是中國人,但我並不代表中國這個國家。我首先是英國人。我對我的血統感到驕傲,但這不代表我都同意中國的決策。」
..........................

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/uk-50708424
可以聽下呢個黃youtuber
自由係真正無價,bno平權係勇武用血汗換黎
利申:無bno, 有得走就算過去英國洗廁所我都制
https://youtu.be/IfVJu-GJzMU
幾欣賞佢地
諷刺的係唱呢首歌嗰位依家係美國人,喺西雅圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞