港夫婦為七歲女移英 甘做收銀員

570 回覆
2446 Like 39 Dislike
有咁既老母真係好
人在外國記住都要繼續出黎撐香港
甘咩吖,做收銀員都夠生活,捱幾年就可以二次投胎
平等

你有冇係外國生活過(唔係去過旅行就當係), 冇你就唔好亂鳩咁up啦

外國人最叻就係扮大愛 真正既歧視係無聲架
希望你地最後都要死返香港
祝你哋幸福
我依家喺外國生活緊。文中主角都年屆中年,佢哋有無得發圍可能已經唔介意,但個7歲嘅女,到佢出嚟做嘢,英文口音文化會同土生土長分別不大,佢得到嘅機會未必會比喺香港少,如果佢嘅夢想係喺運動文化呢啲,發展可能比香港更好
IT係當地好似幾搶手
真心祝福呢個家庭
個女大個一定要多謝佢父母當年既呢個決定
起碼俾個機會佢自己揀做英國人定支那香港市市民
華人賤種離唔開去邊都炒樓
香港中產小朋友在港讀小學其實好辛苦,競爭好大;
在英國study elementary school, middle school肯定自在好多,比較自由, 對兒童成長較佳。
屌!
做收銀員好失禮咩!
有細路仔就盡量走啦
點解警察要打啲哥哥姐姐 哭撚咗
我唸佢哋(尤其係個女)唔會回流香港,
咁細個去英國好快習慣,讀書一定輕鬆過香港好多,英語能力亦會較在香港讀書更強。

For Hong Kong’s middle-class citizens, children’s English reading and speaking skills are essential.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞