港夫婦為七歲女移英 甘做收銀員

570 回覆
2446 Like 39 Dislike
唔好撚做 大把人做 太多香港人自視過高
有啲人鐘意做被圈養嘅豬,聽過有人講:好似澳門乖乖地咪好,又有錢派,反抗咪搞到而家咁囉
好偉大
同意,
況且如果個小朋友細細個已在英國讀書、生活,
根本上口音、文化都跟哂當地,更難俾人discriminate.
智力限制見識
去英國可唔可以唔搵工 但靠其他方法搵錢(唔犯法)
會唔會比人趕?
邊度話有樓?
態度正面 祝福你哋一家快快樂樂咁生活落去
It depends
大部分New immigrants 由middle class 變當地lower class 有錢都冇用 can’t be real middle class
Lower accessibility to 當地resources /人脈 etc.
讀書面對歧視問題 如果父母唔識選校
吸毒大麻 做gansters十分普遍
Stabbing 都十分普遍
有咩所謂
有人嘅地方就有分黨分派架啦
你係華人係人地地方生活係咁架啦
香港人大部份都唔係專業人士
講起香港喊 駛唔駛呀
個女如果有上連登, 大個左應該又會屌佢老豆老母做基層搞到佢一世抬唔起頭
差好遠喎老細大律師公會現任正副主席都黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞