[親生仔] Google Pixel 討論區 (48) Google Launch Night In好似一直強調夜晚

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
唔想買4黎root 用radar, 3xl 128太貴, 845 同765g 差唔多
好熟

我好多年前都好鐘意Google
新機100%嗰陣都唔見得好夠用
如果865會換機,765G就等6算 用緊3除咗電之外無乜問題
pixel 4a上左android 11 用nova launcher成日用用下跳返去pixel laucher, 明明set 左nova做default. 唔知有冇人有相同情況。
電已經係問題
何況6000內一部電話唔算過份

利申 3用家 會換
會有一粒勁過5嘅soc
可能過多半年出自家soc到時唔好後悔
4a升左11個觸控極大問題 碌碌下手機 睇其他野 成日會㩒到其他link 廣告。whatsapp又係 㩒實無郁突然間會打左電話俾人。有無人都係咁
我一路誤會咗4a 5g冇廣角
原來有
咁真係諗唔到畀貴千幾蚊買pixel 5
pixel 3真心超勁
依家用落一d都唔out

除左一開有閃光mom bug
fix完後再冇乜大問題

可以直等pixel 6先換機
因為google photo三年無限容量都就過期
係amazon 訂左部pixel 3
Why 3
唔想買4黎root 用radar, 3xl 128太貴, 845 同765g 差唔多

請問係啲咩嚟?要ROOT先用到?
哩個係我一路質疑pixel 5係唔係真係會用765g嘅原因
pixel 通常leak得都中9成
你可以search下google pixel 4 motion sense
30號佢話出pixel watch嘅話
會買部p4a 黎粗用
就算出年p6生性可以入手
部p4a都可以拎黎做後備機
仲可以有藉口俾我買埋buds2
Google啲硬件配置係咁令人費解,以往都係
thanks
不過有啲報導話粒865 有耗電問題

samsung 個系列S20+ 同 S20U
分別 4500mah 同 5000
出嚟嘅續航力都好一般
4a喺香港用唔用到esim?
例如clubsim
我部3仔用lawnchair都係咁
感覺係RAM management差咗
結果FC咗個launcher
應該就唔會有
睇硬件睇數字嘅人係唔會諗咁多
4A用night mode影低光相,仲靚過一吋SENSOR DC影,真係誇張
用緊 iPhone 8
好想換 pixel 4a 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞