[親生仔] Google Pixel 討論區 (48) Google Launch Night In好似一直強調夜晚

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
少咗5G mmwave 得美版有 所以台版都平過美版
個mmWave 唔中香港頻段, 買來都無用
我都係為左edge sense先諗pixel,鬼叫HTC自己收自己皮,help都help唔到this company
邊度睇保養兩年
g.co/pixel/specs
5G mmWave: Bands n260/n261
香港係行n257....即唔中,買US 同買UK 無分別, 個mmWave 無用
https://www.techritual.com/2020/07/04/226696/

Warranty US, CA, JP, TW
1 year

UK, DE, FR, IE, AU
2 years
香港Sub-6行n1 n78 n79,mmWave行n257

無論買英美版本都唔support n79 同 n257
冇新機冇software update
help me
但4仔5仔都唔完美好難買得落手
佢哋啲features合拼就好啦
唔係我貪心 只要4大電有手指我上年買撚咗啦
Google
忍唔撚住 訂左
留名
同埋就算band support到
以而家市面上5G水貨機黎講
個台唔夾都係有機會用唔到
韓版台版已經唔少呢啲例子
但係普通5G係support到?
3a 星星mode on off
第一次玩星星mode

想入部pixel用
買4A 5G定 5好
個人覺得買5都係弱智
除咗無線充電+類金屬機身仲有咩分別
Btw想問係4A 5G定 4A好,啱啱打錯咗
主要係拎嚟隨拍
分別就係貴咗
我自己偏向揀4a(我都想換電話)
一嚟唔知4a 5g香港用唔用到5g
二嚟其實大家都係想等部真正flagship級,不如留返啲錢
月亮點影到咁?
又話出pixel watch 既
其實我反而想睇下d review點講
點知今次竟然無派機比人拍片
連mkbhd都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞