樓下漏水,收到食環署通告要我28日內搞掂

268 回覆
12 Like 139 Dislike
試色未必即日睇到,格一星期見到有色咪出信叫你整囉,佢話未問題唔代表幾日後無問題
連登都幾多支那種業主
樓主都已經算係咁
我廁所好彩有假天花頂一頂
個天花直情係滴水
我樓上個仆街由我call食環開始
扮無嘢,乜都唔整
開始試颜色揾唔到
最後做微波分層及紅外線
一照個天花全部現形
最後樓上個仆街先肯整
足足拖左一年
我依家準備入小額攞维修費同賠償
所以我話一早搵公證行就唔駛等一年咁耐
罰錢貴定裝修貴
我都係咁
明明唔關自己事
無啦啦要搞自己屋企廁所
個幾禮拜出去體育館沖涼
最後係佢自己窗台滲水,我就好撚無辜
樓主好撚好啦搞左咁多次
劣根性
「佢仲試過瘋狂用我個指紋鎖lock左要用密碼」

即係想開你門?咁都唔報警?
報左啦
上到黎問我有無損失
有無野damage
我答無

佢話佢明知咁做開唔到你度門乜乜柒柒
然後佢話落唔到案,要追究自己去民事起訴
其實都只係證明天花有水,都證明唔到樓上漏,因為可以隔層or隔離or 牆身漏水
照去小額佢,你有哂證明唔到佢唔負責
但係樓上整完之後,我天花冇再滴水喎
住樓下既撚樣 會乘機屈樓上 博佢會負責埋樓下單位天花維修
博唔到都無損失
零成本 點解唔玩?
佢漏水個位上面係唔係廁所先
係既話就搵裝修佬起左成個浴室地下
做防漏工程
如果做完都漏未必係你問題

同埋係唔係你地下漏水
裝修佬一拆就知
如果係你地下漏落去 一拆個陣你入面d石屎會濕
管理處用咩方法睇出邊個漏水呢?
揾東張西望吖
爆咩門呀
爆門通常係火警, 屋內有人有生命危險, 先會比消防爆
唔係涉及刑事, 差佬有咩權爆門
食環狗文職部門爆咩門, 有手令咪比你入囉, 食環狗咁得閒搵野做申請手令?手令係有犯罪比執法部門例如克京搜屋, 你食環老幾呀食環狗得閒都去R腳趾, 爆左門拎佢天價維修
有手令都唔可以亂爆人門, 你唔比佢入最多咪出信勸喻你合作, 勸喻可以唔理ga

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞