樓下漏水,收到食環署通告要我28日內搞掂

268 回覆
12 Like 139 Dislike
你閂晒總制重要開水喉放晒d水,如果下面停左,即係關你事lo
完全冇concept
好 試下先
但係咁做應該淨係試到你有無爆食水同咸水喉?
點解睇新聞有d PK 比人投訴十年八年都無整到, 樓主要28日攪掂, 攪咩而家食環效率高左咁多
以前滲水搞左幾個月 天花有比直頭冧左
食環狗捉呀婆小販就叻
要佢做野, 表卜就柒下柒下話唔關你事
背後就立即出信搞鳩你
你自己pin呢個啦
連登好多低質會員
post又唔追
成個黑警咁唔聽人講野
屌 我屋企啱啱相反係上面漏緊落嚟,checl唔撚到源頭而家唔知點算
唔撚應門就會拍門
試過煩到我啲鄰居都出黎屌佢

門口不嬲有Cam
佢仲試過瘋狂用我個指紋鎖lock左要用密碼
老母番屋企開唔到門調cam先知又係條on9

佢啲鄰居都俾佢投訴過
話啲訪客擺對鞋係門口臭親佢同佢整到佢隻狗嘔
又話人地擺地墊係門前整跌佢

樓下食蕉都認得佢
啲食蕉話佢又煩又嘈
投訴哂全世界咁話
(包括上下左右、立業法團、保安公司、
消潔、外賣、送貨、救護等等等等)

不過最好笑係有次我頂佢唔撚順
話夾錢搵公正佢又死都唔肯
咪call食環幫你驗囉
根本推個波比公證行就掂
反正整完再漏你都係迫住再整再漏
等食環搞撚完先搞民事索償又係要上新聞先有得賠
好簡單...
漏水 一係去水 一係來水 一係外牆漏水

如果好天都有滴水情況,排除外牆漏水
如果樓下廿四小時都係滴水 可以排除去水
因為去水(浴缸/座廁/洗手盆)多數用水先會漏
做咩咁蠢比人任入屋
唔係叫你做衰人, 不過係香港地好多友欺善怕惡, 你咁順攤好易比人食住上
唔洗再理佢, 唔Q合作, 咩都話搞左BYE, 要証據? 行能開啦, 唔得閒WOR, 入屋, 唔得wor, 我私人地方, 點解? 唔需要同你交代, 我私人地方, 私穩告我? 告囉, 有証據咪告囉,
你唔Q合作比人任入屋佢點搜証??
食環狗搵唔到源頭
但有條友淋芝芝, 又咁順攤比人任入
條投訴能又日日煩
唉算啦入哂條淋芝芝友算
close file收工898
住客要走上樓上單位拍門管理處可以點阻止請問
唔俾佢入大廈返屋企
定還是用大廈錢請個食蕉守喺你大門唔俾佢拍你門
真係唔好當正管理處好大權先得架
有滋擾咪報警囉
我有交管理費架!!!!
樓上唔俾公證入屋,check唔check到?

大家齊齊唔交管理費我諗我行出屋企走廊連燈都冇
搵公正行好過,之後叫上面整完再整埋你屋企,唔肯就告佢。
一陣搵食環check完話上面無漏,你重難攪
好似有微波呢d唔駛去樓上既方法
教樓主唔俾下面業主入就算啦
一陣唔俾食環狗入容乜易食環申請埋法庭手令
夾埋個警察入黎爆門就唔好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞