歡迎來到傳說對決 (35)

1001 回覆
4 Like 63 Dislike
其實都係…. 不過見佢哋初頭無限之戰搞得好似幾好咁 仲諗住真係可以一齊行落去
退出聯賽個陣 如果海牛去第二隊繼續打比賽重好
綁死TXO比較可惜
巴哈班台仔 通常都係話TXO入面個輔同魔龍定凱廢
但我覺得個問題係個中路到
個肥仔玩中路係勁 無問題
但由佢指揮就超有問題
講勁多廢話 最興打左人幾下就講「XX頭爆了 YY半血」
完全無意義 又唔係講戰術 講點包人打 著重打邊路咁
個輔又聽晒佢講 搞到on下on下咁
比賽唔同自己玩
比賽通常5人一齊走 諾可西瞬大拉中條友(好似無得輔解?)
另外4個一齊打 條友基本死硬
然後就變5打4
自己玩單排就無咁既默契
反而Hanzo call又無乜問題,你聽返職業隊啲mic check都差唔多,你當下打緊都唔會有時間比你講咁多野
輔助就真係廢,好多新英都唔識用咁,英雄池好淺
呀亮唔係唔勁,有個台仔比喻幾好,佢都仲係粒骰,仲有機會擲個六
最大問題係除左雙邊外,佢地專精英雄都停留於古老版傳說

輔助genji最弱,成日都有謎之操作/失誤,操作力都好弱。main英都係舊版類坦克,用中世代的古木/伯頓都弱(呢兩隻benny用得好癲)

打野chichi停留係傳統刺客,納克莫拉甲蟲,新版刺客打野直頭弱。射手打野弱(有次係hanzo/亮直接話自己唔識用射手)法刺潘因綺蘿都好弱,佢既潘因係無限之戰直接比txo 粉話弱

係佢地退出既版本,都係輔助/打野carry的版本,偏偏呢兩個位係txo最弱

hanzo大局觀真係幾好;呀亮雖然有腦衝,但瑕不掩瑜;海牛直情被人ban住黎針對。

佢地離開職業果陣,好似排台灣第2?其實幾勁,但明顯見到英雄多樣性唔及其他隊。世界賽7局4勝對佢地黎講實在太多,野輔都冇咁多main英揀
hanzo大局觀真係好
可以一邊call 仲保持呢個水準算係咁,txo得佢一個會講咁多野,其實要分神做主call 真係難。

輔助真係太弱,連玩馬洛輔助,呢類舊英既技都可以唔準成咁 呀亮係粒骰真係神比喻
Benny直頭係古木本人黎
Genji 仲有個問題係好似要人地提佢做咩,佢先去做,但係咁已經遲啦,差一兩秒已經差好遠
以前打排位成日撞到chichi佢地三排,打落其實唔係話好勁,相比起0322同mop 佢地
佢地離開職業果時好似已經係下滑緊,佢地離開既主因好似係打職業搵唔到食
打職業應該隊隊都係蝕 個個退左上youtube都話做直播賺到錢
打職業無錢 重要用好多時間練習
輔真講應該Benny最勁 到而家youtube都係得佢玩輔為主
由輔助主導 成隊好似打多個咁
TXO勁個期應該重係SMG個陣 無記錯大約係出閃電俠個陣 中路蘿兒玩L晒
兼個期射手唔太重要 魔凱兩路都可以唔揀射手
之後中路被削 射手屈起 呢隊野就越黎越西 唔識用射手陣
個ChiChi睇佢場場唔係要讓藍畀中 就要讓紅畀射手 唔廢就有鬼
Liang只適合玩戰士 夜叉勁個期佢就最勁
中路個肥仔真係嘈 成場80%都係佢把聲
輔就on居居咁唔洗講
所以好respect mop 成季無贊助自己出錢打
好既輔助會令成隊打得舒服好多
講開嘈 chichi開直播仲撚嘈 係咁鳩叫
太長唔quote
ChiChi直播做下效果姐 但比賽個陣反而無乜出聲
MOP呢季勁左好多 尋日贏埋BAC
成隊D企位企得好好 打團殘血都反打成功
上面都係quote左
海牛原來得廿歲 肯打職業就好睇返D
好似話唔會打啦,身體問題
廿歲都唔打,佢凱撒路真心勁
你地咁撚勁 想問上季有無上100粒以上
好似話得一粒腎
benny玩輔都玩到好有威脅性,真係痴撚線,抵佢比人針對ban哂輔助

亮始終都唔係射手類型選手,所以戰士版本其實佢地應該要回歸,可惜我覺得野輔而家唔係職業水平

chichi單排打野其實feel唔到職業果種壓倒性感覺,始終都係停留係舊版本。試下neil打野,hanzo仲邊有藍食,係將資源讓比更強既人姐。smg 前打野Wayne都係咁,之前先比benny佢地話唔識用強勢英

順帶一提,我覺得YouTube陽明射手係youtube界最強而家the man轉拍YouTube都感覺唔到陽明果種操作
無睇其他youtuber 睇完單排應該學到野
職業同非職業打法差好遠
正面碰撞既話 而家射手通常係中心點 另外4個圍住佢黎打
海牛好似有條片講AWC 講呢樣野
陽明嘅射手操作真係職業水準 可惜現在呢幾個版本都係定要有射手 所以保護22 去到現在世界蔡妍有用只係相對地冇咁強勢 txo 冇人會玩射手呢個係真 中路叫識拉打但係冇可能場場都用射手走中… 呢個真係冇辦法
另外總括一下海牛 同阿亮Y T直播講嘅嘢
其實佢哋糾結點係
1. 輔助曾經公開嘴佢出晒面
2 同埋轉LoLm 係唔係海牛提出(現在各執一詞)

同埋基本上肯定海牛同阿亮唔會回歸職業
同埋佢哋最近同Nailiu 團練得很密 可能會係新加入選手?

最後我個人覺得 你如果同隊友有摩擦我覺得可以早啲講 更何況你唔想轉lolm 應該早啲講出嚟 而唔係Hea打然後等人Carry…? 而且咁大個人20歲簽合約睇清楚諗清楚先簽…

https://youtu.be/2pyM5ZkqfDk
射手,輔助,中路,hanzo都係txo入面最強
已經係好大問題
我唔明你邏輯同埋其實我都唔係好了解時間線。

乜海牛有轉過lolm咩?
txo唔係中途先轉lolm咩,份約有綁死要佢同lolm?
你話海牛比人串,但點解你會怪海牛?
佢直播入面講 txo 當時有打過lolm季前賽 當時佢同其他成員都唔係好想打?大老闆覺得嗰邊個熱度可能高啲所以要求佢哋去打 阿亮嘅講法就係佢哋團體當時決定先暫停一年時間去睇定市場 試一試之後再決定係lolm或者Aov繼續比賽
佢俾人串 我係覺得真係輔助唔啱

我覺得佢怪嘅地方係佢自己話12月尾 同佢地講唔想打嘅時候 跟住上完兄弟來搞事節目之後就糊裏糊塗地簽了一份半年合約 所以先會搞到前兩日個解約消息好似咁突然 時間線我下面補俾你
懶人包時間線
19 尾lolm 剛出 佢哋覺得隔離可能會有更大市場
想轉換跑道但係GCS合約入面要求一年內唔可以打其他比賽 ?所以佢哋先會退出然後自己搞無限之戰?
之後就係阿亮喺直播度講 當時佢哋每日都喺度練lolm 但海牛同埋77練到好似得白金同鑽石?所以所以佢哋嗰陣時已經有磨擦
咁之後lolm轉型當然唔成功
到上年10月 開頭有次發現有Genji喺YouTube留言串佢 佢時候亦都承認咗 跟住海牛勁唔開心加退晒所有群組 經過協調之後Genji 亦有同佢道歉
之後到12月嘅時候 海牛打算退出係hanzo生日嘅時候同佢地討論 不過當時佢哋好似唔係好想佢退出
之後好似係某次直播之後佢聲稱你半推半說服咁簽咗最後一份合約
到時因為佢直播喊住講同埋好嬲 所以有啲唔係好聽得清楚…
逼5個數學老師轉去教中文,但海牛半年前唔想轉,半年後海牛堅持覺得意向唔同,唔簽約,係咪咁講

合約黎講有錯,但個人黎講有錯咩?

最錯係genji囉,仲要人協調先道歉,乜料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞