法國呢排好多後生仔上車

311 回覆
479 Like 35 Dislike
而家我就係驚緊三年跌超過10%
幾時上車我都諗緊出年出車
講真要搬出黎住 唔買都要租啦
16-18k *36 都60幾萬
2023年前都平息,算係咁啦
根本影響樓價最敏感嘅因素係政府 d 仆街政策

成班友日日喺度分析經濟 股票 乜乜柒柒

做咩姐
但買樓仲有管理費、保險、稅同佣金,
3年加埋呢度都支出60萬
如果要裝修仲唔止添
加埋利息支出同樓價跌就會差好遠

不過如果唔賣樓,長遠計就當然會越來越輕鬆啦
只係頭三五年會一路供一路喊
上左車未🙈我打算出年上啦 要搬出黎住
我都打算今年年尾/出年年頭上
巴打打算上邊區
我都係打算美國大選後先決定 應該都係出年年頭上
最怕失業啫
睇緊九龍區 暫時太子/大角咀/港灣同九龍城
你呢?
醫護去澳洲好易 人工減少少
甚至去美國仲高人工
老師同公墓員哩啲垃圾梗係移唔到
出香港根本同乞衣一樣 學歷同經驗都係垃圾
護士先多 教師社工係移唔到民
傻鳩先香港買樓/住公屋同畜牲一樣 住咁細
你自稱業主早幾年買左樓放租,當你2016,17年左右
當時CCL12x至14x ,今日17x,普遍升左兩三成以上
而你又話睇淡預左賣樓仲要蝕幾十萬,即係預跌返去2015年價位。

咁你做乜唔依家襯高位賣樓呀自稱業主?
咁樣個trend已經完全唔一樣啦
是咪智障
其實兩公婆出黎做左5年野, 搵緊中位數, 都夠曬能力買上車盤啦,
不過呢到係連登, 算啦廢事講太多喇
唔洗供咩
過到壓測又肯挨既話, 唔駛你擔心啦
18年高位入宜家估價重係無升無跌WOR
有租租幫我供樓我做咩要呢一刻放呀傻豬豬
移民走個刻再諗唔得架?
你2018年最高位買樓都識strong hold,其他人都識strong hold,咁樓價點跌呀自稱業主
chok兩chok就露晒底啦,又係扮業主唱淡
睇下會唔會又有人話:係咪要我貼樓契證明
宜家係睇移民潮有幾大浪
係睇幾時走ja strong hold條撚咩
人地自稱2018年高位買左樓
嘉湖都叫市區啦
你睇市咁準就唔使扮業主啦 等移民浪啦。自稱業主2018年高位入市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞