法國呢排好多後生仔上車

311 回覆
479 Like 35 Dislike
如果早d出林鄭plan可能冇咁多納米樓
有中高收入個班(40kup),兩口子一個月供2-30k其實唔難
有咩問題
樓主講個3種職業根本想走都走唔到
人工大減生活質素下降。要留係香港諗住其實都正常
樓跌係1000萬以上跌得誇(5成首期)
1000萬就因為太大上車需求跌少少就一堆人狗衝

比段新聞大家參考下

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200920/mobile/bkn-20200920202142040-0920_00842_001.html
香港condom黎姐
到時無事咪返黎搵錢
係香港供到樓生活到都叫搵到小小錢
去到外國好多專業工種都唔夠香港高人工
又要交稅又要離開自己地方
香港可以變到幾差姐,唔通會移為平地,見你講廣東話就男殺女姦咩
樓主係咪係香港生存得太耐
開始唔記得左我地既樓價會貴撚到on9都係多得政府既「德政」
一早知D>S 都繼續俾班蝗去炒
炒撚到由社運到爆疫情 都無跌過 反而一樣咁受歡迎
真.. 稅又高, 生活又唔慣, 香港一日唔差到貼地都唔想走去做二等公民
因為自住
好多準備負家產
因為個個覺得自己份工不會比人炒,藍絲/港豬黎
買樓比人話維穩 租樓比人話幫業主供樓 咁不如跟兒登仔跟媽媽住
樓主係咪睇開凶宅
多謝你地接我貨
講到又接火棒又性,

咁租又點算?長遠可以點?冷氣軍師
on鳩,錢緊係草係磚頭度最保值
無知一問 香港印咗幾多?
睇埋11月先啦梗係
租樓其實冇問題 大把人唔拍拖幾個人夾一間屋嚟租
後生仔急住上車

主要原因都係

有樓有高潮

土共統治低下仲以為有得揀放唔放棄?

係香港住就=唔放棄?
你買左樓?
可以變到幾差?你都講得出
單係我講依一刻已經好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞