80萬裝396呎2房變開放式單位趟門拉開直接見主人床:住得舒服係用錢買唔到!

347 回覆
19 Like 165 Dislike
求公司名 問左一間佢報我價600呎要72萬..
裝完仲細過未裝都算幾好野
整張爛鬼sofa係中間浪費晒周邊既位,睇落一定細左,所以點解香港既屋sofa全部靠牆
其次主人房真係得個床位,訓醒就落床果隻,都好撚on9
第三就係work place, 仆街,冇房,對住個廚房,你問心,點撚樣專心做野
比我就將個廚房位,workplace位打通佢,大房
本身床位就變做廚房算
再將廳d櫃整走佢整張曲呎sofa, 電視就擺係主人房出邊塊牆到,睇落仲大間,wfh又c服好多先
實用400呎真心好好用,點解搞成咁???仲要80萬裝修,業主多可憐,慘撚過買滙豐
裝完睇唔出成400尺,好地地一間房點解要扮叮噹訓教,廚房下面係地台 仲要係木
個屋主係佢自己
佢應該真心唔識野,整成咁仲夠膽攞出黎
食飯坐高凳願我能
再度和他促膝而坐
食飯坐高凳心難過
為何想講的從前不說清楚
平成半仲要好一倍以上
焗到窒息

公道講句佢整完冇咁壓迫
不如你睇返間房 變左棺材房 原來會無咁壓迫
80 萬我寧願買多間屋既首期
連埋家電成球嘢
住個床位就唔壓迫?
呢間真係好丁
點呀垃圾
貼樓契未
設計既野好主觀,冇話好定唔好
不過睇到沙磚果個又真係心諗做咩勁
客廳同睡房無敵大山景都遮晒

雖然個設計師有解畫自己平時都會落簾,聽完之後第1個感覺就係比件龍袍著起都唔似太子 比間千萬既樓一個𡃁仔只會住到公屋格調,亦都因為依個原因佢設計出黎既單位都有種短淺既感覺,純粹造到表面上睇好型好靚,但住落唔舒服,亦比唔到人廣闊深刻既感覺
On9...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞