80萬裝396呎2房變開放式單位趟門拉開直接見主人床:住得舒服係用錢買唔到!

347 回覆
19 Like 165 Dislike
放廚具都無位
唔會成日煮野食係唔需要個中島
同埋你估下個廚房升高左一級,倒瀉野會點
整污左地下又點洗

應該唔會係煮開餸既人既想法黎
痴線呢個真係正
對比Samuel 真係天同地比
全部都有門既櫃,用起上來必然係阻手阻腳
仲有爐頭 拍住 工作區個衣櫃 ,真係天才設計
都唔計 最頂果個假天花 ,油煙攻上去 又係難清潔到ON9

洗手盆位 又無咩空間洗野 ,難得洗手位對上個廚櫃
可以裝下架 ,掛下架,佢個仆街 又整燈係度
變相全部都難用

廚櫃整高一級 都算,問題係個底無加條邊
水落地 就落木地板 ,呢D 完全係外行人設計
正路 都會加條邊,或換磚 ,長期濕住 好多收皮
床果度部電視要黎把撚咩
打開門咪有電視睇囉
直接約公屋見面咪得
下, 主持問佢幾錢佢答兩球
自己比錢自己收?
你唔老吹十球?
條撚屌之前條片先好笑
主持笑鳩佢個轉門做乜鳩
佢好意思答, 你都搵得設計師啦, 梗係做得浮誇D啦
屌你係屋企扮忍者亂太郎呀?
係! 有梗廚唔要要開放式廚係百份百on9
你話你唔煮嘅直情咪撚要廚
而家個廚又大又晒位 但開放式 真係on99
佢公司個Facebook page
日日都梳化呀地板呀廚房扑咩
長期扑嘢一定係有張床好啲
除非食家唔想啲女有理由留低過夜
唔通....係呢個原因先整棺材房自己瞓
你唔識睇
A咩bc 去美國讀書咋
間「房」係咪冇冷氣,夏天點關「門」訓覺,張床咁窄前面又擺部電視機,其實係床望左邊已經睇到廳嗰部大電視。張梳化畫龍點睛,成功令間400呎變咗200呎
有得揀最好唔好
科學上黎講成日聞廁所味都唔好啦

個室內設計師個腦都唔知裝乜撚
如果你睇返TVB個節目家居築則,
人地啲真係設計師幫人地設計到間屋幾撚靚

相返,
呢條友暫時只係將啲屋由好撚好住,
幫人變撚晒好撚奇怪

一個人屌可能係屌個條友有問題

但如果成個世界都好撚多人屌
咁到底係屌個班友有問題
定個設計師本身有問題?

呢個問題好值得深思
但點解條友搞到人地間屋成篤屎咁都咁多人搵佢裝修?
到底啲人錢多定點?
呢條on9 d 設計固然痴撚柒線

但幫襯佢果個先最on9

又貴又鬼五馬六咁
我發覺呢條on9真係好撚鐘意搵啲嘢遮撚住個窗
電視擺喺窗前面擋住個窗仲要個Mon背光
張床又做乜撚嘢? 叮噹瞓嗰個櫃呀?

佢fb有講
仲要屌個節目同埋有comment spin落黃藍到
好明顯就係原本一心諗住靠個節目r客
結果一啲自知之明都無 以為自己眼光獨到
實質係大部份人都接受唔到咁嘅設計
依家就係到屌個節目同連登仔
繼續孤芳自賞啦
不過佢有乜做唔出
家陣人格分裂咩屌
扮撚哂designer同屋主係兩個人 仲好意思講乜撚野業主要求 其實咪自己要求囉 咁做係咪以為自己好撚型

事實係當真係有個客要求有時父母返黎住 預留床位俾佢地個陣
佢竟然reject佢要求
家陣叫佢老豆老母住酒店咩 咁洗撚搵你設計
400呎都可以俾佢設計到話整間客房都做唔到
真係痴撚線 學乜撚野人出黎創業
佢根本由頭到尾都無fulfill過任何一個真正「客人」嘅要求
佢唯一想做嘅就只有自己諗法
其他人講乜佢都唔撚聽
咁撚樣態度點解會好意思出黎開studio收人錢做設計

自己裝修自己間屋 自己收自己200萬連個主持都問佢係咪有啲貴 佢想托高自己收費但係做到勁柒
邊條水魚真係走去搵佢正戇鳩
梗係唔想佢整兩房
間兩房嘅話點將睡房變廚房?
唔搬廚房點cap多d水
80萬買隻錶加架車好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞