80萬裝396呎2房變開放式單位趟門拉開直接見主人床:住得舒服係用錢買唔到!

347 回覆
19 Like 165 Dislike
屌佢老味個景咁靚比個濕鳩牆個遮住左 真係睇一次 笑一次
條友整studio咋?
阿SAMUEL係唔係睇得太多空間改造王睇上腦
https://www.youtube.com/watch?v=dbqGUbJylc0

呢D先係實用 平靚正設計黎架麻
咩人?咪佢自己本人間屋佢自己住㗎
應該係
由深變橫,係會好用左
但其他地方根本笑話黎
個工作間完全唔知做乜鳩
空間改造王好多好野
雖然都好多gap野
岩岩睇到
原來廁所個窗比佢斬左一半
仲有抽氣扇放邊?
用ducting?
好撚on9 好似間屋仲細左
66萬算幾抵
Samuel憑咩
寫稿條友係咪alxxxhaha, 乜柒都加個北歐兩個字落去即刻高幾grade
比佢整完仲細個本身
佢仲話特登 設計比鐘意煮野食既人
真係成日落廚 見到個咁既位 都唔開胃
個廚櫃窄撚到納米樓咁 ,
亞洲人 想放 飯保 水壺都無位 ,
鐘意煮 有得緊廚明火 邊個會想要電磁爐
仲有下邊個位 唔知係咪洗衣機 ,想放個大焗爐 都唔知得唔得

正常廚櫃位 都會放調味 刀具 廚具,佢偏偏有隻濕9窗頂撚住
打開窗咪 成把刀 ,D 水 食物飛落街
仲要果個位 原則係房來,D油煙攻上去 樓上真係多得你個陷家產唔少

廚櫃又細,個ISLAND又咁柒大, 正路 都係個ISLAND 度裝爐煮野啦
變相ISLAND 用來放雜物, 咁仲點招呼人
廚櫃仲要大櫃門來,一睇都知 唔識煮野既人設計
全部都係唔順手
400呎唔夠要用80萬裝修?
佢成間拆咗佢起過?
佢個廚櫃拍埋窗 ,D油煙飛晒落窗度
真係煮一次 都清潔到你ON9

佢個梳化位 仲要地下做個電制
完全9唔搭8
清水拖地都驚短路
https://youtu.be/fPZ_H4WXuQ4
人地100萬
通脹計到110萬
裝到豪宅咁
格開小小得唔得 我依加係 打斜對住格左幾個階磚
正路應該做大廚櫃,做消防設施
用明火 ,加長ISLAND ,大櫃做陷入式電器
而家得個濕9爐仔 ,切得野來 又無位 放保 刀具
坐左客後邊 ISLAND又無位放野
佢外國返黎係住慣四百呎studio電磁爐開放式廚房

除左個工作枱係廚房入面有啲on9同個爐頭個位好窄之外一對情侶住都應該幾舒服

不過貴到on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞