晚晚都比蝨咬 咬到人都癲

701 回覆
291 Like 20 Dislike
是咁的,上星期發現咗個攬枕有好多床蝨 跟手入袋封箱掉咗出街
同清晒d枕頭 被鋪全部掉晒落街

問朋友借咗 de粉 同 噴霧 差唔多全房都噴晒
鋪好晒粉 跟住第二日見到隻大蝨 一野㩒落去仲有好多血

之後瘋狂噴晒全間屋 過兩日又真係唔見有蝨出現

星期六仲專登買咗新床單 枕頭 換之前仲噴多次粉同噴霧 諗住開心下瞓一晚

星期日起身發現都係無比野咬 諗住今次掂啦點知今朝5點幾無啦啦醒咗

咁開燈諗住睇下有無蝨點知見到有一隻比較細隻嘅係張床到行緊去靠牆個邊 殺咗佢之後都瞓唔返

住諗去刷面洗牙 點知仆街返到又有一隻行緊

殺撚咗佢之後個人崩潰咗 個一刻感覺佢地就好似串緊我做咩都無用咁

成個星期得一日好瞓少少 跟住又嚟料
都唔知應該點做好

係咪應該搵殺蟲公司搞搞佢 我間房好細 但係好迫 擺晒玻璃櫃放figure同埋好多盒
唔知應該點處理好
定係應該等多一星期 清乾淨晒
再鋪多次de粉先

而家返工都成日覺得就身痕咗 好似有蝨係身

啱啱個頭痕好撚大力捽自己個頭 隔離同事仲問我做乜鳩好似癲撚咗咁 捽完到而家仲係檬下檬下咁

最後想問下有平靚正嘅滅蝨公司介紹
見到間百事達好似幾平 唔知會唔會有伏
有冇圖睇下?

慎入
咁大隻
有無有經驗人士幫下手
放大咗 大概5m左右
5m 間房有幾大
用眼睇得到都相當大隻
恐佈
5m 巴打你仲未死算係咁
搬屋啦
晚晚瞓唔到 連打丁都驚比佢咬
樓主住木屋
間房又真係用板間
發左幾耐.. 如果真係止唔到可能要畀錢搵人搞...
講真 一定要全屋清 一到夜晚d蝨就會全屋走
每個窿都要灑de粉 唔可以懶就唔灑某一個角落
利申:同床蝨大戰左半年
5m史前巨蝨

唔想比錢就搵個源頭出黎,清房唔好清啲唔清啲,吉左間房佢搵源頭,甚至要檢查埋牆紙

其實唔難,睇黎有冇決心去做
我明 從此之後唔敢買木傢俬
用咗DE粉同鹽清水未
比錢都唔緊要 想搵間真係斷到尾 我諗有咗好撚耐 靠自己都未必搞到
用咗了 暫時一星期 係今日朝見到兩隻 個人崩咗
好似係幼蟲黎, 要比心機搞維持到佢啲幼蟲一生出黎就死
想知最後點搞掂 我間房連換床單都好難 好迫好細 放晒鋁櫃
冇螶都比野咬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞