Lego 討論區(14) Bricktober 買咩好

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
打直放係透明膠箱入面,會唔會好易跌
穩陣到喊
對塔有愛就買啦

對塔冇愛, 可以淨入果2隻
如果要moc 個塔其實買散件仲好, 收成座塔返黎黎收2 set 好, 再收就要自己另外買base plate 砌大個底坐
我想講運野時間真係要預長d
用開Amazon 既朋友習慣幾日就到

但BL多數賣家都盡量用最平運 除非你比$指定DHL/FedEx
包裹好多時快則都要一兩星期先到
慢則三個星期我都當正常

特別係而家武肺搞到貨運仲慢
我上次馬拉賣家寄都用左一個半月 用騾仔運咁 收左貨開左盒 最好對埋件再比評分
你比分個賣家多數會比返分你

點解作為買家都要分?
因為有d賣家會要求大額交易既買家有一定正評 避免鬼account 亂落order 同洗負分
係無錯,多謝巴打補充,我打嗰時係以而家狀況打,跟你呢個先係一般正常運嘢時間,基本上預至少兩星期無死,不過我咁啱買開嘅都比武肺前正常時間快所以無打清楚Sor

一個半月又真係慘啲,馬來西亞我早排都買咗間,係慢,外國嗰啲仲快過佢,佢好似好多都係要運去星加坡再嚟香港,BTW,我印象中買過兩次馬來西亞佢哋一般用嘅公司係包埋個盒好搞笑,變到好似德國就有熊仔糖咁特色嚟
未試過咁正送盒

試過買十隻一樣人仔, 分開十包仲每包放張自己print 既卡紙落去
爸打, 你買左幾多錢, 我都想入

仲有71005 71009 21325
仲有71005 71009 21325 都想買, 冇位放啦
只能話欣賞呢啲賣家用心
我早個星期都收到個...介紹返,2021 Bricklink春季散件頸巾,佢將百幾款散件逐款封袋,一條過一刀不剪咁入箱,我開箱見到真係笑又唔係喊又唔係,雖然欣賞佢用心但真係開袋開到我
上次開完同你差唔多 係bl 買野真係好易買到破產
本來想話71005同71009係史上最平人仔,但啱啱睇原來71005都升返上去,71009仲算幾平
史上最平? 大約幾錢, 我好少買人仔, 可唔可以講下點解會平
係,尤其幾蚊幾蚊咁好似好少錢,加埋又諗反正運費都係咁多,不如買埋佢啦,點知最後買買下就好多錢

另外分享下,最近BL入咗兩塊覺得幾靚又唔貴嘅Cardboard,每塊大概$10港紙,雙面唔同圖案、滑身軟膠Cardboard,可以拎嚟做背景影相

末日堡己經係變左神物
旋拍而家71005最平$480套,71009最平$280套,本身公價美金$4包,71005升返,以71009計除返開先$17.5一隻

點解咁平大概就係唔賣得,除咗Fans外佢好多隻都唔靚真係好難入手成套...

我仲記得當年去Logon抽咗兩隻71005,都唔知我黑仔定店員臭手,最核突嗰兩隻中曬
一出已經幾鍾意,但本身都唔平又無位放
我原價北美官網入
我都係好多set想買但無位
我又唔想中門大開咁放出黎
會有好多塵
不過依家新手入緊手d bulk bricks想自己砌野
上次300幾hkd入左10717
想圍住小熊維尼自己砌個森林town仔出黎
人仔真係一踏上就係不歸路黎
好彩我無咩興趣人仔
用左4 年時間收齊
個陣最便1500 蚊, 而家
你外國除咗Lego Store散件牆外好似可以上官網買散件?電腦設計完再買應該方便啲
本身反送中開始甩咗買好多Lego系列,剩係入Marvel,上星期忍唔住都係入返19-21代人仔同Vidiyo

唔計SDCC同舊Studio系列蜘蛛俠,我都終於算收齊曬Marvel人仔
官網啲件好似買海鮮咁, 唔係齊晒

stud.io 整可以直接係bl 開條list 再自動執件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞