Lego 討論區(14) Bricktober 買咩好

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
21319 inf 賣緊咩價位到
今日終於收到21326同送既40449
原價官網買
有無Ching知道Disney castle 71040有無最低價位入
即係見到幾錢就要入?
我都搵唔到 ins 又冇
依家一盒都唔見有
460-490
今日喺ins見到有個小朋友同佢阿媽買咗盒75159
見到佢自己一個拎得起已經好奇怪
呢盒咁重
眼尾望一望個價錢係$2xxx
希望我睇錯或者多心
即係點
價錢上呢盒未停產應該未炒起, 同埋佢呢隻係新版

邊有咁多假野呀, 如果係多假野, 就成個場爛晒啦
有冇人試過喺bricklink買嘢?
信唔信得過
會唔會有旋拍嗰種中伏情況出現
做咩事冇人講個間鐵匠屋 21325 唔通真係咁差
本身想買, 不過見冇咩人講心大心細
6年前試過買散件 正正常常
10265: 1967 Ford Mustang
10295 : Porsche 911
有無師兄知ins咩價位???
岩先經過lego見到 10265 $1199
10295賣晒無貨 問職員話賣$1099 唔知有無聽錯仲平過10265
買之前要睇清楚佢PayPal有無額外收費
同埋運費手續費之類
一定收你charge, 不過而家係個網到俾埋,方便左
各位巴打好耐無見,呢年幾好少上連登,返嚟同大家瘋狂傾Lego

最近入咗好多散件散人,新鬼個雙面樣真係好正,同埋近排睇返Hidden Side其實好多人仔場景同載具其實都好正,呢兩隻小丑都係Hidden Side嘅
10265 $800中
我講少少,其他巴打之後可以集思廣益再加,整理好之後其實第時都可以擺埋喺頭Post等新人了解下,如果下面有咩寫錯,各位巴打麻煩指正同唔好介意

Bricklink首先都係睇評價,中評同負評講咩,好似我近排有間外國嘅,佢好多評價同好評,但有幾個評價都係話大煙味,我自己嗰盒一開都係,但好彩啲件就唔覺有味,買咗幾年伏就未算中過,一般都係可能寄錯寄漏件,最煩都係嗰啲漏件/無貨退錢,佢唔退錢係退佢間Coupon俾你咁囉

入到啲舖去睇有無寫運費,無寫你可以問咗先,或者睇有無得同佢Quote價,最近有單佢自己寫話嗌人問佢運費先,但問完話其實你可以直接Quote價,我真係吹脹,我自己好多時就懶得問無寫就第間算,不過留意唔好以為同一個地方就一定相同運費,同埋有好多唔想接細單所以只寄包裹咁,同埋諗你需唔需要掛號保險,如果買得小件我最近都係鍾意荷蘭買平郵算,運費Eur$2,大約一星期多少少到

另外手續費、包裝費、PayPal費,例如有無最低消費,無低消但唔夠某個價錢要唔要俾額外費用,最緊要有啲舖有件數限制、平均件數價錢嗰啲,有啲舖有Set BL幫你計埋,但有啲無Set就要自己留意返,如果你買散件買得好散又多,搞平均件數價錢嗰度會好麻煩,同埋有啲有寫最低消費但又有靜靜雞寫唔夠某個價錢有額外費用

同埋好多都會寫有無養寵物或者有無食煙俾你知。

Cart俾錢嗰度,而家好多已經Set咗直接Show埋運費同手續費幾多俾你,留意返運送方式/運費係咪你想嗰種,如果無問題一般你按完就會直接轉去收錢嗰度,如果佢本身寫運費係幾多,你買買下發現點解運費手續費突然貴咗咁多,可能係你過咗重量,亦可能係佢暗Set咗件數限制,所以手續費貴咗,可以試下減件睇有無平返

如果佢無Set就要等佢SD Invoice俾你先好俾錢,如果佢有得俾你Quote價你可以問咗先,但留意如果Quote價期間你Cart入面嘅嘢俾人買咗,系統係會取消你個Quote價又唔通知你

暫時諗到咁多,完
你打得好詳盡呀
hidden side 變絕響, 同ar 係幾好既, 不過寫apps 個班真係要換左去, 個體驗感好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞