[高達扭蛋/盒蛋討論區7] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SD etc...

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
原價190...
冇得同原價比 依家好難搵呢隻
fb group 最貴都係350
好啦 咁我柒左 對唔住
不過好耐之前可能你而家399真係算抵
再約交收加埋車錢來回都係平得廿幾雞
搵嘅時間成本都喺返度啦
rich is fucking good
屌諗起就蝕
初初00Q7同00XN同一時間出
當初見到00XN網上有GK件以為會跌價就諗住到時再襯低吸納
同埋00Q7靚d就淨係買咗佢自用,冇買00XN
然後00XN畀人炒到6,700蚊
00Q7就反而炒唔起
Mse 炒到飛天係常識啦
下次醒水孖入,高價放返出去再後追ex 囉
點估到咁多00XN嘅GK件流出反而仲炒貴咁多
不過點都好啦
都係MSE 16嘅Flag好玩d
Flag係先真男人嘅浪漫
期待佢出brave
應該係2樓走廊中間...有間格仔鋪有啡盒好似2百5定9,好似同層,收得好埋
FW未出
MSE等多20彈都未必有
豪傑式同須佐之男一樣有排等
座天使一二三型 GN-X 鐵人 黃金吉姆
U.C線 C.E線 A.D線...希望MSE行到10年以上
仲有依類冷門機
https://youtu.be/Juv3B1jMFDA
仲有雙子座系列
未必嘅
Next 22出過須佐之男
Full color custom又出過座天,GNX同埋鐵人
再執過個設計圖就得
至於金大便就不了
黃金吉姆都還可以
希望之後會出 O gundam
然後virtue套甲唔好係魂限
你哋會唔會太大想頭
有幾可會出齊一個系列吖
17無肥仔德套甲
唔放魂限無地方出喎
除咗V2AB暫時都未有跨彈聯動

通販出得5彈~6彈/年仲要計埋0.5
但係魂限上年出咗10彈
笨大緊係揀賺得多果邊

近幾年大量動物主題蛋
一模多用都300~500yan
MSE蛋殼已經去到最大size
笨大又好似未有1000yan機
所以K澤次次出黎叫窮
如果可以出多d 武者/騎士 既扭蛋就好
可惜連forte 而家都無埋 應該無咩人氣
佢最弊係forte搵唔到特點
初初next轉dash再轉forte強調嘅特點係用透明件,多關節,SD得意scale,站台
但係最on9係有MSE呢條line左手打右手
Forte有嘅嘢MSE做到哂甚至好過前者
而且礙於SD scale所限以致關節細節都不及MSE
仲有係Forte不停炒冷飯
我以前係Next嘅fans,由Next支持到Forte
Forte魂限都係淨係買過EX02重高達
但都係最後過咗檔去MSE
因為MSE畀到玩家想要嘅嘢
不過都見到K澤嘅努力想經營好Forte
但小弟屋企冇位,MSE同forte之間我揀咗MSE
武者/騎士日本仲有堆中老坑好鍾意
亦係有購買力嘅一群
武者七-二人眾仲要係果彈最高汁
SDX又死 BB戰士又死
個個心淡走返去炒單色消

K澤無學NEXT咁開條SAGA線出黎玩
翻炒FA騎士同黑龍 出隻人氣微妙嘅將頑駄無
我係佢會搏一搏出風林火山篇
1000-2000yan/隻淨係出魂限

不過唔知實際生產成本幾嚴峻
carousell SD size GK都200hkd/隻
FORTE會唔會成本已經1/3-1/4
出AQUA SHOOTERS兼用性強嘅蛋掠你水仲實際
有無師兄知道邊到有得買/訂再版ex 02 剎帝利
截咗訂好耐
日版2月 港版3月出貨
應該好少人讓單
等現食小炒
當日再販都忍左手無訂
因為見淘仔有gk版都差唔多價位
未訂可以參考下
連X都出齊哂成個系列嘅高階機。
比時間佢,我信MSE出得哂所有主要嘅高階機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞