[高達扭蛋/盒蛋討論區7] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SD etc...

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
呢set係咪好多人中獎
我隻kyrios都流鼻血

上fb見人地gn flag 冇左對小腿 多左對腳掌

咁快有新圖

有冇巴打有入12彈g self
想問呢粒透明件係裝去邊

本身套野都冇睇過,係見幾型就入左
兩隻腳前面
唔該哂
真係盲左
g self用料手工勁差
明明透明件做得咁有心
rx782 g3 cafe孖寶
而家出原高
用撚盡個模
16用料靚
手工差
想問下有冇人明點解咁次hws把槍會重新開模之前一體過好地地明明都係照用返之前nu個set,而家要砌仲易散

滲線好好玩
靚仔
方便偷膠
第二間代工廠做,無原本圖紙,要再畫。因為A廠圖紙唔會畀B廠。然後分模嘅時候慳位唔整成支,反正都係玩家組裝,佢冇extra 成本。
圖紙應該係中央keep係bandai手
可能我玩得少啦,呢set仲有幾個奇怪地方唔係太明 不嬲有啲細位係會預先組裝姐係個心口甲嗰啲但係今次除左hi nu之外全部都要自己合。另外hi nu 個盾無原無故有分開三件重要幫你砌咗,中間個標誌我大概明要分件去印但係個連接件應該唔洗分件啊。如果話組裝要高啲成本咁點解 hinu 有咁多part預先砌好 好明顯今彈hinu個規格係高啲 。 屌幾廿蚊貨仔諗咁多野做咩
你feel到今次hi nu d膠係特別硬淨d靚d
應該係同ex同一個模/大部分一樣,同v2個case一樣
但d上色就鳩黎節省成本大家等抽獎
如果你想知mse質素可以有幾低
可以參考下mse12 g self 同七號仔
我隻主天無油眼紅底
搞到對眼好細

估唔到會係現時點搵到隻399既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞